Banchet la Buckingham, în onoarea preşedintelui Chinei. Ducesa de Cambridge a furat toate privirile VIDEO

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip au fost gazdele unui banchet de stat în cinstea oaspeţilor chinezi, aflaţi în vizită în Marea Britanie.

21 oct. 2015, 12:54

Privirile tuturor au fost aţintite însă asupra ducesei de Cambridge, soţia prinţului William. La primul său banchet de stat, Kate a strălucit!

Evenimentul a fost pregătit până în cele mai mici detalii. Însăşi suverana s-a asigurat că totul este perfect. La banchetul de stat în cinstea cuplului chinez au fost prezenţi 170 de invitaţi, potrivit România TV.

Absenţa marcată de toată lumea a fost a prinţului Charles, ale cărui relaţii cu liderul chinez nu sunt tocmai cordiale, mai ales din cauza problemei Tibetului şi a drepturilor omului.

Kate, vedeta banchetului

Cea mai spectaculoasă apariţie a banchetului a fost Kate, soţia prinţului William, în vârstă de 33 de ani, care multă vreme a lipsit din viaţa publică după naşterea celor doi copii. Ducesa a purtat o rochie roşie, culoarea drapelului chinei, şi o diademă ce a aparţinut cândva Reginei Mamă.

Kate a stat în dreapta Reginei, chiar lângă preşedintele Chinei, aceasta fiind cea mai importantă poziţie pentru o membră a familiei regale, după Suverană.

Preşedintele Chinei şi soţia lui ase află într-o vizită de stat de 4 zile în Regat, fiind găzduiţi chiar la Buckingham.

În spatele primirii cu mare fast a preşedintelui Xi Jinping şi a primei doamne Peng Liyuan se află evidenta dorinţă a Marii Britanii de a atrage şi mai multe investiţii chineze în infrastructură și energie nucleară. În total, este vorba de acorduri în valoare de 40 de miliarde de euro.