Băncile pierd în faţa dezvolatorilor. Aceştia propun un avans mai mic, iar împrumutul se face pe o perioadă mai scurtă de timp

Răsturnare de situație în războiul băncilor cu statul. Pentru că unităţile bancare au înăsprit condițiile de obținere a creditelor imobiliare, o nouă tendință se remarcă în ultima vreme pe piață: împrumutul direct de la dezvoltator. Avansul e mai mic și împrumutul se face pe o perioadă mai scurtă.

30 aug. 2016, 13:43
Băncile pierd în faţa dezvolatorilor. Aceştia propun un avans mai mic, iar împrumutul se face pe o perioadă mai scurtă de timp

Schimbarea consta într-un avans mai mic, de 30 la sută, un avans preferat de foarte mulţi români, în condiţiile în care băncile au înăsprit condiţiile de creditare şi cer un avans mai mare care poate ajunge până la 40 la sută.

Mai mult, dezvoltatorul cere o perioadă mai mică de împrumut, ceea ce poate fi atât un avantaj, cât şi un dezavantaj. Românii îşi pot plăti ratele direct la dezvolatator în maxim şase ani de zile.

De exemplu, pentru un aparatment cu trei camere, de 90 de metri pătraţi, care costă aproximativ 70 de mii de euro, rata ar fi undeva la 886 de euro, însă, avansul va depăşi 21 de mii de euro.

Citeşte şi Câţi bani au românii la bănci. Anunţul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare

 

loading...