Parcul în care nu se joacă nici un copil. Unde se întâmplă şi de ce nu vin micuţii VIDEO

Primarul comunei Prisecani din judeţul Iaşi a amenajat un loc de joacă, în valoarea de 80.000 de euro, la patru kilometri depărtare de sat, iar localnicii nu se încumetă să-şi lase copiii acolo.

21 mart. 2013, 11:05
Parcul în care nu se joacă nici un copil. Unde se întâmplă şi de ce nu vin micuţii VIDEO

Deşi parcul este gata de aproape doi ani, nimeni nu se încumetă să-şi lase copiii să se joace acolo. Locul de joacă a fost amenajat la 4 km de comuna Prisecani, în câmp, lângă o pădure.

În eventualitatea în care un copil mai excentric ar bate drumul până acolo, descoperă că lacătul este pus pe poartă.

Localnicii spun că le e frică să-şi lase copiii atât de departe de case. „Trebuia la primărie să-l facă. Ce copil vine aici să joace în pădure? E pus şi lacătul, nu e nimeni”, spune un localnic, în timp ce altul preferă să-i lase pe copii să se joace în curte decât lângă marginea pădurii.

Primarul din Prisecani, Constantin Chirilă, este însă de altă părere. El susţine că un loc mai bun nici nu ar fi existat şi astfel, spune el, vrea să păstreze o tradiţie. „Vreau să păstrez, să reînnoiesc tradiţia. Acolo Ştefan cel Mare avea o stejăroaică, făcea popas cu trupele când trecea pe acolo. Asta vreau eu să fac şi o să fac şi o să rămână. Pe 3 aprilie sunt acolo cu copiii, fac o replantare„, a spus Chirilă.

Primarul vrea să facă rost de fonduri europene pentru alte trei locuri de joacă.