Bani de la guvern pentru români! Cine îi primește și care sunt condițiile pentru a fi eligibil

Guvernul intenționează să acorde un nou ajutor financiar, fiind vorba de o sumă considerabilă. APIA s-a ocupat în ultimii ani de lansarea unor proiecte care să sprijine românii pasionați de creșterea animalelor.

03 oct. 2022, 12:41
Bani de la guvern pentru români! Cine îi primește și care sunt condițiile pentru a fi eligibil

Bani de la guvern pentru români! Crescătorii de porci și de păsări pot beneficia de o sumă considerabilă din partea autorităţilor după ce Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, s-a ocupat în ultimii ani de lansarea unor proiecte care să sprijine românii pasionați de creșterea animalelor.

APIA anunţă că românii care se ocupă de fermele de animale din sectoarele suin și avicol vor primi un ajutor în valoare de peste 129,16 milioane lei, suma totală fiind împărțită în felul astfel: 71,759 de milioane de lei pentru creșterea și / sau îngrășare și / sau reproducția suinelor, iar 57,407 milioane de lei pentru creșterea și / sau reproducția și / sau incubația păsărilor.

Citește și Bani în plus pentru români! De când vom primi mărirea de 500 de lei pe lună la salariu

Ajutoarele de care pot beneficia solicitanții sunt de până la 100.000 de euro pentru crescătorii de păsări, și de până la 150.000 de euro pentru crescătorii de porci. Aceștia pot depune cererile la centrele teritoriale ale APIA până pe 15 septembrie 2022, iar plata ajutoarelor va fi efectuată până pe 30 septembrie 2022.

Citește și Vouchere pentru compensarea facturilor. Câţi bani ar putea primi românii pentru a evita colapsul în această iarnă

Iată care sunt condiții de eligibilitate:

a) să fie înregistraţi în registrul unic de identificare şi să deţină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA;

b) să dețină exploatație comercială autorizată sanitar – verterinar;

c) să desfășoare activitate de creștere și/sau îngrășare și/sau reproducție a suinelor, ori activitate de reproducție și/sau incubație și/sau creștere a păsărilor, în perioada 24 februarie 2022 – 31 iulie 2022, cu condiția menținerii activității până la data de 31 decembrie 2022;

d) ajutoarele de adaptare excepționale se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, în funcție de categoriile de suine sau păsări.