Bani de la stat pentru agricultori. Cum poţi câştiga ajutorul financiar în valoare de 1000 de euro la hectar

Aproape 40 de producători de usturoi românesc din Buzău şi Râmnicu Sărat s-au înscris în programul Ministerului Agriculturii urmând să beneficieze de un ajutor financiar de 1.000 de euro la hectar, în următorii trei ani, două soiuri autohtone, Benone şi Râmniceanu, fiind în faza de omologare.

12 apr. 2019, 11:25
Bani de la stat pentru agricultori. Cum poţi câştiga ajutorul financiar în valoare de 1000 de euro la hectar

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene Buzău, Cosmin Florea, cei mai mulţi beneficiari provin din bazinul legumicol Râmnicu Sărat.

„Producătorii agricoli care aleg să investească în cultura usturoiului ar putea beneficia începând din acest an, timp de trei ani, de ajutoare de minimis în valoare de 1.000 de euro pe hectar, printr-un program al Ministerului Agriculturii. Au fost înscrişi deja în programul de susţinere a producţiei de usturoi un număr de 38 de producători, până la data de 15 mai numărul acestora se va mări”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Judeţene Buzău.

Sursa citată a mai spus că „cei mai mulţi legumicultori provin din zona Râmnicu Sărat, bazin legumicol consacrat, soiul de usturoi de Râmnicelu fiind unul dintre cele mai cunoscute din ţară”.

La rândul său, cercetătorul Costel Vânătoru, membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, a declarat că măsura Ministerului Agriculturii este binevenită, astfel că în 2-3 ani România nu va mai fi dependentă de usturoiul de import.

„Staţiunea de cercetări legumicole Buzău lucrează de mai bine de un deceniu la stabilizarea unor soiuri comerciale distincte, se află în faza de omologare două soiuri autohtone, Benone, de la numele celebrului cântăreţ de muzică populară Benone Sinulescu, şi Râmniceanu, iar un al treilea soi, usturoiul negru de Râmnicu Sărat, se află în fază avansată de stabilizare”, a precizat cercetătorul.