Bani de la stat pentru elevii de liceu. Până când se pot depune cererile pentru Programul „Bani de liceu” 2022-2023 şi de ce acte ai nevoie

Elevii de liceu care provin din familii nevoiaşe pot obţine bani de la stat pentru a-şi contiua studiile. Liceenii pot primi, la cerere, un ajutor financiar de 250 de lei pe lună.

16 sept. 2022, 15:23
Bani de la stat pentru elevii de liceu. Până când se pot depune cererile pentru Programul „Bani de liceu” 2022-2023 şi de ce acte ai nevoie

Programul național de protecție socială Bani de liceu va continua şi în anul şcolar 2022 – 2023. Conform Hotărârii de Guvern nr 1.488/2004, elevii care provin din familii cu venituri mici pot cere un ajutor financiar în valoare de 250 lei pe lună.

Pot solicita cei 250 lei elevii care provin din familii nevoiaşe în care venitul lunar pe membru realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului este de 500 lei.

Citeşte şi: Câţi bani primesc elevii pentru transportul la şcoală în altă localitate decât cea de domiciliu

Elevii de liceu care se încadrează pot depune cererea la direct la şcoală până la data de 25 septembrie.

Bani de Liceu 2022-2023. Ce acte trebuie depuse la şcoală:

1.    Venit brut lunar pe membru de familie realizat in lunile IUNIE, IULIE si AUGUST – maximum 500 RON.

– Adeverinte de venit de la locul de munca al parintilor sau
– Declaratie pe proprie raspundere ca nu au niciun venit, insotita de adeverinta de la primarie din care sa rezulte suprafata de pamant detinuta sau lipsa ei – formular tipizat obtinut de la primarie.

2.  Copie dupa certificatele de nastere sau C.I./B.I.ale parintilor si fratilor.

3.  Adeverinte din care sa rezulte ca fratii/surorile sunt elevi/studenti, eliberate de institutiile de invatamant unde studiaza acestia.

4.  Copie a certificatului de deces al parintelui, pentru elevii orfani.

5.  Adeverinta din care sa rezulte media generala a clasei a VIII-a si numarul de absente nemotivate, eliberata de scoala de provenienta – numai pentru elevii din clasa a IX-a.

6.  Copie dupa Certificatul de revolutionar al parintelui, daca este cazul.

7.  Adeverinta medicala a elevului– daca este cazul, pentru bolile prevazute de lege (informatii suplimentare la secretariat).

8.  Cerere tip.

9.  Ancheta sociala facuta de primarie.

10. Copie dupa C.I./B.I.al elevului care solicita BANI de LICEU.

Citeşte şi: Eliminarea burselor rurale pentru liceeni și a burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a, în atenţia CNCD

În perioada 26 septembrie — 15 octombrie are loc ancheta socială si evaluarea eligibilitatii cererilor depuse. În ziua de 17 octombrie are loc afisarea pe internet a listei beneficiarilor. Cei care se consideră nedreptăţiţi, pot contesta rezultatul anchetelor, urmând ca rezultatele finale şi lista finală a beneficiarilor să fie anunţată până la 25 octombrie.