Bani de la stat pentru români. Se dau aproape 1.500 de lei în plus pe lângă salariu chiar înainte de Paște!

Vin vești excelente pentru români. Voucheele de vacanță vor fi acordate chiar înaintea Paștelui. Anunțul a fost făcut de către deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuţ.

01 apr. 2022, 16:55
Bani de la stat pentru români. Se dau aproape 1.500 de lei în plus pe lângă salariu chiar înainte de Paște!

Bani de la stat pentru români. Social-democratul este încântat de reluarea acestui proiect și chiar extinderea sa. Și e de părere că acesta reprezintă un pas înainte pentru turismul românesc.

Bani de la stat pentru români. Se dau aproape 1.500 de lei în plus pe lângă salariu chiar înainte de Paște!

„România deține un potențial turistic comparabil cu cel al celor mai puternice state ale Europei. Promovarea turismului intern și încurajarea antreprenorilor locali din fiecare județ și de a dezvolta noi servicii la standarde tot mai înalte va deschide un nou capitol în dezvoltarea turismului în România”, a spus Radu-Marcel Tuhuţ.

Voucherele de vacanță aferente anului 2021 se emit doar pe suport electronic, au o valoare totală de 1.450 de lei, iar perioada de valabilitate este de un an de la data emiterii.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a avertizat în această lună că amânarea acordării voucherelor de vacanță sabotează programul de ”Înscrieri timpurii” pentru litoralul românesc.

Citește și: Tichete de vacanță 2022. Vești bune pentru această categorie de români! Pot primi vouchere care depășesc valoarea standar de 1.450 de lei
Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Citește și: Vouchere sociale 2022. Vești excelente pentru această categorie de români. PNL vrea să dea tichete de 100 de euro!