Bani fără număr pentru şefii de la stat. Directorii şi-au acordat sporuri la care nu aveau dreptul

Publicat: Luni, 10 Februarie 2014 08:45 // Actualizat: Luni, 10 Februarie 2014 08:45 // Sursa: romaniatv.net

Şefii din companiile de stat şi-au dat singuri salarii regeşti. Asta a descoperit Curtea de Conturi, în urma unor controale, potrivit România TV. Deşi au lefuri uriaşe, mulţi directori şi-au acordat indemnizaţii sau sporuri la care nu aveau dreptul.

Foto: caleaeuropeana.ro

Multe companii de stat au devenit adevărate "puşculiţe" pentru şefii acestor instituţii, care au încasat diverse sume în mod ilegal, au spus inspectorii de la Curtea de Conturi.

VEZI ŞI: Ponta: Salariile bugetarilor nu vor scădea. Din contră, căutăm soluţii să le urcăm un pic

La Termoelectrica s-au acordat indemnizaţii în valoare de 66.000 de lei membrilor Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor. Ca să se mascheze aceste plăţi, ele au fost trecute la capitolul "cheltuieli de exploatare", însă au fost descoperite acolo de către inspectorii Curţii de Conturi.

De asemenea, aceeaşi metodă a fost folosită şi la Compania Electrica Furnizare. Acolo, suma a fost de 75.000 de lei şi a fost acordată secretarilor Adunării Generale a Acţionarilor.

Şi la compania Transelectrica au fost descoperite sume ilegale acordate şefilor acestor companii. De exemplu, directorul general a încasat ilegal, lunar, suma de 12.000 de lei, iar membrii Consiliului de Administraţie au primit, în total, suma de 92.000 de lei.

Alte sume au fost descoperite la multe alte companii, au spus inspectorii Curtii de Conturi. De asemenea, au fost descoperite şi diverse tichete de cadou sau de vacanţă şefilor companiilor, deşi nu aveau dreptul la ele.

Citeşte şi: ROMATSA: Salarii uriaşe şi cursuri de perfecţionare de UN MILION DE DOLARI pe plajele de la Miami

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
10 feb 09:43
...directori şi-au acordat indemnizaţii sau sporuri la care nu aveau dreptul. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.7315
RON
22 Jul
noapte 20 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H