LEGE NOUĂ pentru PĂCĂNELE. Ce se întâmplă cu banii amatorilor de JOCURI DE NOROC

Camera Deputaților a adoptat, vineri, o lege care prevede majorarea de la 2% la 4% a sumei din jocurile de noroc care merge anual către fondul cinematografic și care este colectată la bugetul de stat. Obligația virării sumelor va reveni ANAF.

03 apr. 2020, 14:03
LEGE NOUĂ pentru PĂCĂNELE. Ce se întâmplă cu banii amatorilor de JOCURI DE NOROC

Legea a fost adoptată cu 320 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi patru abţineri, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

„Suma se virează Fondului cinematografic de către Agenția Națională de Administrare Fiscală până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent și nu se supune regularizării conform prevederilor articolului 66 alineatul (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în lege.

Ministerul Finanţelor Publice va elabora în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prevederilor prezentei legi procedura de aplicare a dispoziţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, cu completările şi modificărilor ulterioare.

Un bărbat din Braşov care primeşte ajutor social a câştigat la păcănele peste 100.000 de lei. Ce a păţit pentru că nu a declarat banii

„CNC n-a putut primi ani de zile contribuţia de la Loteria Română. Loteria este acum închisă, odată cu toate jocurile de noroc, dar avem garanţia primirii acestor bani. Iniţiativa poate face diferenţa dintre colaps şi supravieţuire pentru filmul românesc. (…) Această lege va pregăti sectorul cinematografic pentru perioada de după această criză”, a spus Iulian Bulai (USR).

„Mi-aş dori ca cei care lucrează în industria cinematografică să poată să producă o peliculă, un film despre pandemia din România de acum. Căutăm cu toţii surse de prin 1920, cu gripa spaniolă, prin biblioteci, poate că e bine să lăsăm pentru viitor şi o mărturie a acestei tragedii. (…) Să ştim cine a greşit, cum a greşit şi ce soluţii trebuie să căutăm pentru viitor”, a spus Cătălin Nechifor (Pro România).