Bani în plus pentru profesori. Adrian Câciu a anunțat când intră pe card

Personalul didactic și didactic auxiliar va primi prima de carieră didactică, în valoare nominală de 1.500 de lei, și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei. Banii vor ajunge la angajați în perioada 20-27 octombrie, a spus ministrul Investițiilor, Adrian Câciu.

03 oct. 2023, 11:55
Bani în plus pentru profesori. Adrian Câciu a anunțat când intră pe card

Bani în plus pentru profesori. Adrian Câciu a spus că, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei.  Va fi acordată o primă de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500 lei/persoană și o primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Citește și Zi liberă pentru elevi și profesori în această săptămână. Școlile vor fi închise

Bani în plus pentru profesori. Banii pentru angajații din educație se acordă în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, „estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie”, a mai precizat Adrian Câciu.

De asemenea, tot în octombrie, vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România. Ministrul estimează că aceste carduri vor fi alimentate în 15 octombrie 2023.

„La acest moment așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri asteptate de români și asumate de către Guvernul României”, transmite Adrian Câciu.

Citește și Zile libere 2023. Când recuperează bugetarii ziua liberă de pe 5 octombrie. Nu s-a decis dacă va fi punte cu vineri


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei