Bani mai mulţi pentru mâncarea din spitalele Municipalităţii. Nivelul alocaţiilor de hrană, majorat cu 50%

Nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti vor fi majorate cu 50%, conform unui proiect de hotărâre adoptat joi de CGMB.

19 apr. 2018, 14:11
Bani mai mulţi pentru mâncarea din spitalele Municipalităţii. Nivelul alocaţiilor de hrană, majorat cu 50%

„Se aprobă majorarea cu 50% a nivelului alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti faţă de nivelul prevăzut în HG nr. 665/2016 pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice”, prevede hotărârea, potrivit Agerpres.

Finanţarea majorării se va realiza din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti prin ASSMB, iar bugetul estimat este de 5.523.000 lei – după cum prevede proiectul, iniţiat de primarul general Gabriela Firea.

„Având în vedere creşterea preţurilor la mărfurile alimentare în perioada octombrie 2016 – aprilie 2018, precum şi elementele specifice alimentaţiei în cazul anumitor boli, este necesară majorarea nivelului actual al alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare aflate în subordinea PMB şi administrarea ASSMB. Alimentaţia bolnavilor constituie o componentă a tratamentului afecţiunilor medicale şi are un rol important în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti pentru asigurarea necesarului caloric şi a conţinutului de proteine, lipide şi alte elemente nutritive, precum şi a unor regimuri alimentare corespunzătoare diverselor afecţiuni”, se arată în raportul de specialitate.