Bani mai mulți pentru milioane de salariați din România la început de an. Crește valoarea tichetelor de masă. Riști să pierzi banii dacă nu faci acest lucru până la final de an

Valoarea tichetelor de masă crește din 1 ianuarie 2024. Astfel de anul viitor, un angajat cu normă întreagă va încasa suma de 880 de lei în tichete de masă.

30 dec. 2023, 17:30
Bani mai mulți pentru milioane de salariați din România la început de an. Crește valoarea tichetelor de masă. Riști să pierzi banii dacă nu faci acest lucru până la final de an

Bani mai mulți pentru milioane de salariați din România la început de an. Crește valoarea tichetelor de masă.

”Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, majorarea valorii tichetului de masă în contextul scăderii puterii de cumpărare a populației, ca urmare a războiului din Ucraina și a liberalizării prețurilor la energie”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Astfel, după ce Executivul a decis la 1 august 2023 să majoreze valoarea tichetului de masă de la 30 de lei la 35 de lei, de la 1 ianuarie 2024 crește valoarea acestuia la 40 de lei.

Decizia de a majora valoarea tichetelor de masă se bazează pe faptul că puterea de cumpărare a românilor a scăzut în ultimul an.

”Prin derogare de la art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, nivelul nominal al tichetului de masă, de până la 40 de lei/tichet/zi, se va aplica și în primele două luni ale semestrului II ale anului 2024, respectiv august 2024 și septembrie 2024”, a transmis Ministerul Muncii.

Citește și: Care români vor primi salarii majorate între 400 de lei şi 1.500 de lei de la 1 ianuarie 2024. Ce spun Marcel Boloş şi Simona Bucura Oprescu

 

Până când trebuie cheltuiți banii din tichetele de masă. Altfel, riscați să-i pierdeți

Salariații români care beneficiază de tichete de masă trebuie să știe că aceste bonuri au și o valabilitate clară, iar dacă suma primită nu este cheltuită în intervalul de valabilitate, aceasta poate fi pierdută. Mai exact, sumele primite pe card se întorc la emitent.

Citește și: Veste proastă pentru șoferi! Cresc amenzile de circulație de la 1 ianuarie. Noul mod în care va fi calculat punctul de amendă începând din 2024

Legislația actuală prevede că tichetele de masă sunt valabile în anul calendaristic în care au fost emise, cu excepția tichetelor emise în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care pot fi utilizate până la data de 31 decembrie a anului următor.