Bani mai mulți pentru profesori și angajații din învățământ înainte de Paște

Profesorii și angajații din Învățământ primesc o tranșă din plata unor restanțe salariale, decise prin hotărâri judecătorești. Banii vor fi virați pe carduri în aprilie, înainte de Paște.

20 mart. 2024, 10:33
Bani mai mulți pentru profesori și angajații din învățământ înainte de Paște

Bani mai mulți pentru profesori și angajații din învățământ înainte de Paște. În luna aprilie, profesorii și angajații din Educație primesc o tranșă din plata unor restanțe salariale ce au fost stabilite prin hotărâri judecătorești, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial, citat de Edupedu.ro.

Citește și: Ligia Deca, anunț de ultimă oră: „Avem discuții pe regândirea gradației de merit și a treptelor de salarizare în învățământ”

Este vorba despre ordinul nr. 3.841 din 26 februarie 2024, privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile/instituțiile din învățământul preuniversitar de stat, aferente tranșelor cu data scadentă în anul 2024.

Ordonanța de urgență nr. 48/ 2022 a fost elaborată după negocierile dintre guvern și reprezentanții profesorilor, după ce sindicatele acestora au obținut în instanță plata diferențelor salariale. Actul normativ prevede că sumele necesare acordării diferențelor de drepturi salariale stabilite se plătesc eșalonat, pe o perioadă de 5 ani.

Citește și: Salarii 2024. Ligia Deca anunţă plata profesorilor „în funcţie de performanţă”

a) în primul an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plătește 5% din valoarea diferențelor salariale;

b) în al doilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plătește 10% din valoarea diferențelor salariale;

c) în al treilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plătește 25% din valoarea diferențelor salariale;

d) în al patrulea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plătește 25% din valoarea diferențelor salariale;

e) în al cincilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plătește 35% din valoarea diferențelor salariale.