Bani mai mulţi pentru sute de mii de profesori. Guvernul a alocat peste 560 de milioane lei

Până la sfârşitul acestui an vor fi plătite noi tranşe din drepturile salariale câştigate în instanţă. Cei mai mulţi bani vor ajunge la profesori: în medie 2000 de lei de persoană. Banii ar putea să ajungă la oameni chiar de săptămâna viitoare.

29 iul. 2015, 14:23
Bani mai mulţi pentru sute de mii de profesori. Guvernul a alocat peste 560 de milioane lei

Guvernul a alocat peste 560 de milioane lei pentru plata drepturilor salariale câștigate de cadrele didactice în instanță. Potrivit Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, de aceşti bani ar urma să beneficieze circa 270.000 de angajaţi în educaţie. Fiecare angajat ar urma să primească în medie 2.000 de lei.

„Aceşti bani merg prin consiliile locale a unităţilor şcolare. În momentul în care Consiliul Local se întruneşte să adopte hotărârea de rectificre bugetara la nivel local şi daca Consiliul Local se mişcă repede şi săptămâna viitoare pot primi banii profesorii pe sentinţe”, a spus pentru România TV Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social.

De asemenea, Guvernul a alocat 4,66 de milioane de lei pentru angajaţii din sistemul sanitar. Banii vor fi împărţiţi între cadrele medicale care au câştigat diverse procese în instanţă.

Vezi: Veste bună pentru profesori. Guvernul decontează transportul cadrelor didactice care fac naveta