Bani pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat

Elevii din judeţul Botoşani care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, marţi, în cadrul unei ceremonii organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

28 aug. 2018, 09:27
Bani pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat

Cinci absolvenţi de liceu şi opt absolvenţi de gimnaziu au primit diplome de excelenţă şi premii în bani oferite de inspectorul general al IŞJ, Gabriel Hârtie.

Cei care au avut media 10 la Bacalaureat au fost premiaţi cu câte 3.000 de lei, iar cei cu 10 la Evaluarea Naţională cu câte 1.000 de lei, bani asiguraţi de Ministerul Educaţiei.

„Vă felicit pentru rezultatele extraordinare pe care le-aţi obţinut în anul şcolar 2017-2018, nu numai la examenul de Evaluare Naţională sau Bacalaureat. Cu toţii ştim că aţi avut rezultate foarte bune şi la olimpiadele şi concursurile şcolare la care aţi participat şi aţi reprezentat cu cinste judeţul Botoşani. Ne faceţi mândri prin faptul că ridicaţi ştacheta în ceea ce priveşte calitatea învăţământului botoşănean”, a declarat şeful IŞJ.

Printre elevii premiaţi marţi se numără şi Ştefan Bălăucă, multiplu medaliat la olimpiadele internaţionale de fizică şi ştiinţele pământului, matematică sau lingvistică.

„Este un gest frumos din partea ministerului, motivant pentru elevi, pentru că e o recompensă pentru noi care am reuşit şi am terminat cu media 10, dar este şi motivaţia pentru elevii care vor veni”, a afirmat Bălăucă.