Bani pentru pensionarii României. Când vor fi disponibile ajutoarele de la stat pentru cei mai săraci dintre cetățeni

Cei mai săraci dintre români primesc noi ajutoare de la stat. Pensionarii din țara noastră au primit vești bune la începutul acestei săptămâni de la CNP.

26 iun. 2023, 09:29
Bani pentru pensionarii României. Când vor fi disponibile ajutoarele de la stat pentru cei mai săraci dintre cetățeni

Noi beneficii pentru pensionarii români. Tichetele vor fi livrate în luna iulie 2023, potrivit Casei Naționale de Pensii (CNP), informează Antena 3.

Aproximativ 120.000 de persoane vârstnice vor beneficia de ajutoare. În curând vor fi distribuite biletele de tratament balnear, afarente seriei a noua din acest an.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală.

În ceea ce priveşte costul tichetelor, o parte mică din ele se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei mai achită 50% din valoarea tichetului.

Zilele acestea, casele de pensii din țară au postat anunțuri pentru pensionarii beneficiari de bilete de tratament.

Cum pot intra pensionarii României în posesia biletelor

Seniorii care doresc să intre în posesia tichetelor de tratament trebuie să depună cerere la Casa Judeţeană de Pensii de care aparțin.

Pentru a beneficia de bilete, pensionarii depun o cerere în care menționează trei stațiuni și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați.

La depunerea cererii se prezintă și actul de identitate, respectiv cuponul de pensie.

Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, pensionarii trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie, valabil cel mult 30 de zile.

La sfârşitul anului 2022, România avea peste 4,7 milioane de pensionari.

Sfaturi utile despre pensia comunitară

Dacă ați lucrat legal, atât în Italia, cât și în România sau în alt stat membru al UE, puteți solicita acordarea drepturilor de pensie potrivit legislației în vigoare din fiecare stat în care ați lucrat, la momentul îndeplinirii condițiilor de pensionare.

Cererea de pensionare, împreună cu toate documentele necesare conform legislației în vigoare, se va depune la autoritatea competentă din statul de domiciliu la momentul pensionării.