Bani pentru profesori în decembrie. Inspectoratele şcolare, somate să solicite drepturile câştigate în instanţe

Ministerul Educației a transmis o circulară prin care dă un ultimatum inspectoratelor școlare din toată țara să ceară banii câștigați prin hotărâri judecătorești de profesori și personalul din școli și grădinițe.

11 nov. 2022, 09:50
Bani pentru profesori în decembrie. Inspectoratele şcolare, somate să solicite drepturile câştigate în instanţe

O adresă semnată de secretarul de stat îb Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, îndeamnă Inspectoratele şcolare să solicite „cuantumul sumelor necesare de plată” pentru hotărârile judecătorești care au ca obiect drepturile salariale și dobânzile obținute prin hotărâri judecătorești, de către profesori și personalul din școli și grădinițe. Termenul limită este vineri, 25 noiembrie 2022, ora 12:00, potrivit Edupedu.ro.

Citeşte şi: Bursele elevilor întârzie. Nu s-au plătit nici bursele medicale, deşi legea spune că fi trebui să fie pe card pe 15 octombrie

În circulară se menționează că „situația va fi semnată și asumată de către inspectorul școlar general, auditorul, contabilul șef, consilierul juridic și responsabilul salarizare”. Iar „ în situația în care nu ați comunicat cuantumul sumelor respective până la data și ora menționată (sic!), considerăm că nu există sume necesare pentru plata hotărârilor judecătorești având ca obiect drepturi salariale cuvenite personalului didactic învățat hotărârilor judecătorești având ca obiect acordarea de daune – interese moratoriu sub forma dobânzii legale”.

Ministerul Educației transmite un cap de tabel pentru inspectorate, în care acestea să introducă sumele necesare pe surse de finanțare și pe tipul de „restanță”.

Citeşte şi: Bani mai puţini pentru cele 450 de școli care vor beneficia de programul „Masă caldă”. Bugetul este cu 299 de mii de lei mai mic decât cel prevăzut inițial

Inspectoratele trebuie să treacă în tabel sumele pe care trebuie să le primească angajații din școli de la Consiliul local, Consiliul județean sau Ministerul Educației.