Bănicioiu, noi informaţii despre starea victimelor: Nu se mai pune acum problema de transferuri între spitale

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat, sâmbătă seară, la Spitalul Universitar, că în prezent nu se mai pune problema ca răniţii internaţi în urma incendiului de la clubul Colectiv să fie transferaţi în alte spitale.

31 oct. 2015, 18:42
Bănicioiu, noi informaţii despre starea victimelor: Nu se mai pune acum problema de transferuri între spitale

Ministerul a precizat că nu se mai impune transferul pacienţilor, variantă care va fi luată în considerare dacă se schimbă situaţia. Totodată, el a remarcat că tot ce s-ar face în străinătate într-un astfel de caz se face şi în spitalele din Bucureşti.

Citeşte şi: Câţi miniştri au lipsit de la şedinţa de urgenţă a Guvernului convocată de Ponta

Un număr de 146 de persoane erau internate sâmbătă dimineaţă în 12 spitale din Capitală, după incendiul izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, în care 27 de tineri şi-au pierdut viaţa.

În cursul nopţii, bolnavi care au ajuns în număr mare la spitalele de urgenţă au fost transferaţi la alte unităţi, după ce au fost stabilizaţi. Totodată, s-a impus transferul pentru că nu toate spitalele care au preluat iniţial bolnavi aveau secţii de chirurgie plastică, scrie Mediafax.

Unele dintre spitalele unde au fost internate victimele au avut nevoie de materiale şi echipamente în plus, care au afost aduse de la alte unităţi.