Bănicioiu: USL trebuie să fie solidară cu Oprescu în problema câinilor maidanezi

Vicepreședintele PSD Nicolae Bănicioiu consideră că trebuie găsită în cel mai scurt timp o soluție prin care să se înlăture pericolul câinilor maidanezi de pe străzi, precizând că USL și PSD trebuie să dea dovadă de solidaritate cu Sorin Oprescu în această problemă.

07 sept. 2013, 11:37
Bănicioiu: USL trebuie să fie solidară cu Oprescu în problema câinilor maidanezi

„Tragedia care a avut loc în București ne face să înțelegem că o soluție trebuie găsită în cel mai scurt timp. USL și PSD trebuie să dea dovadă de solidaritate cu Sorin Oprescu, pentru a putea rezolva problema câinilor comunitari. Cel mai important obiectiv al tuturor factorilor de decizie, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie acela de a garanta siguranţa cetăţenilor. Pasarea responsabilității nu mai poate continua, iar cei de la PDL trebuie să înțeleagă acest lucru, deoarece dau dovadă de cinism în fața unei tragedii”, susţine Nicolae Bănicioiu

Acesta susţine că problema câinilor maidanezi s-a amplificat ca urmare a gestionării sale defectuoase de către primarii Bucureştilor de dinainte de Oprescu, anume Traian Băsescu şi Adriean Videanu. „Avem şansa să reparăm această situaţie acum, motiv pentru care trebuie să fim alături de Sorin Oprescu. Conducerea Parlamentului României a anunțat deja că va aborda o soluție în privința câinilor comunitari în procedura de urgență. Cu toții putem să arătăm că ne pasă implicându-ne în găsirea unei soluții”, arată Bănicioiu într-un comunicat de presă dat publicităţii sâmbătă.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe organizate la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, că va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor fără stăpân şi va proceda „exact cum vrea populaţia” în privinţa maidanezilor.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că se simte vinovat de moartea copilului de patru ani ucis de câinii maidanezi, în Parcul Tei din sectorul 2. Acesta a anunţat că va declanşa un referendum în privinţa eutanasierii câinilor maidanezi. Referendumul se va organiza pe data de 29 septembrie.

„Această declaraţie de presă este pentru părinţii lui Ionuţ. Sufleteşte sunt alături de dumneavoastră. Sper să puteţi avea puterea să mergeţi înainte. M-am luptat cu moartea şi orice înfrângere mi-a lăsat urme în suflet. Este regretabil că ne demonstrează cât de serioasă este problema câinilor comunitari. Această problemă nu se poate rezolva decât prin solidaritate, indiferent de culoarea politică. Trebuie să ne unim forţele. Consider necesară declanşarea unui referendum local pentru eutanasiere, voi face ce decide populaţia. Referendumul se poate declanşa pentru orice problemă de interes şi trebuie comunicat populaţiei cu 20 de zile înainte”, a spus Sorin Oprescu.

„Cu toţii am crezut că există şi altă cale, cea a legii. Am respectat legea şi am făcut ceea ce am crezut că va duce la o îmbunătăţire. Iată că viaţa ne dovedeşte că nu este aşa. Dacă oamenii din Bucureşti şi Ilfov vor considera că e mai bine ca maidanezii să fie eutanasiaţi, aşa vor face, iar în acest fel vor modifica şi parlamentarii legea. Refuz să cred că parlamentarii nu iau în considerare ceea ce-şi doresc cetăţenii”, a mai spus primarul Capitalei.