Banii cash vor ieşi din circulaţie până în 2030

Publicat: Joi, 08 Ianuarie 2015 13:07 // Actualizat: Joi, 08 Ianuarie 2015 13:07 // Sursa: romaniatv.net

Deşi finlandezii efectuează cele mai multe dintre plăţile lor electronic, numerarul este încă folosit. Kari Takala, consilier superior în departamentul valutar al Băncii Finlandei, consideră că situaţia ar fi diferită după 15 ani.

Foto: pressalert.ro

Kari Takala prezice că bancnotele şi monedele vor rămâne în uz în zona euro până la sfârşitul următorului deceniu, scrie capital.ro. Multe persoane consideră numerarul ca un sistem de backup, fiind de asemenea rapid şi uşor de utilizat, a declarat Takala, adăugând că în viitor oamenii vor vedea cât de repede vor lua locul metodele de plată mobile numerarului.

Citeşte şi UIMITOR. A FALSIFICAT o BANCNOTĂ în cel mai prost MOD POSIBIL şi totuşi a reuşit să o FOLOSEASCĂ într-un BAR

El prezice că bancnotele şi monedele vor rămâne în uz în zona euro până la sfârşitul următorului deceniu. Multe persoane consideră numerarul ca un sistem de backup, fiind de asemenea rapid şi uşor de utilizat, a declarat Takala, adăugând că în viitor oamenii vor vedea cât de repede vor lua locul metodele de plată mobile numerarului.

Citeşte şi Vas roman cu monede de argint, descoperit în timpul construcţiei unei şosele

Banca centrală finlandeză nu favorizează plăţile cash şi nici nu încearcă să le abandoneze, în ciuda faptului că fabricarea bancnotelor şi monedelor este relativ scumpă, potrivit lui Takala.

Finlanda a început să adopte moneda euro pentru tranzacţiile electronice la începutul anului 1999 şi plăţile în numerar în 2002.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bancnote dispar banii euro Finlanda Kari Takala monede plata online plati cash
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 ian 02:00
...consilier superior în departamentul valutar al Băncii Finlandei, consideră că situaţia ar fi diferită după 15 ani. Citește mai departe…

...
08 ian 14:00
...consilier superior în departamentul valutar al Băncii Finlandei, consideră că situaţia ar fi diferită …read more ...
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H