Banii cerşetorilor, confiscaţi de poliţia locală. Motivul pentru care autorităţile din Arad au recurs la acest gest

Poliţia locală din Arad, le-a făcut un adevărat "cadou" cerşetorilor de la marginea drumului. Se pare că autorităţile le-a confiscat toţi banii pe baza unei decizii luateunei decizii luate de Consiliul Local încă din 2019, scopul fiind de a descuraja practicarea cerșetoriei de Consiliul Local încă din 2019, scopul fiind de a descuraja practicarea cerșetoriei.

22 dec. 2020, 18:31
Banii cerşetorilor, confiscaţi de poliţia locală. Motivul pentru care autorităţile din Arad au recurs la acest gest

Banii cerşetorilor, confiscaţi de poliţia locală. Primaria Arad spune că a finalizat şi aprobat procedura operationala de aplicare a Hotararii Consiliului Local Municipal nr. 465/2019 privind interzicerea cersetoriei, astfel ca politistii locali au trecut la confiscarea sumelor gasite asupra cersetorilor.

Banii cerşetorilor, confiscaţi de poliţia locală. Motivul pentru care autorităţile din Arad au recurs de fapt la acest gest

„În aplicarea respectivei proceduri, polițiștii locali au întocmit deja 11 procese-verbale în cuantum de 3.300 lei și au confiscat suma de 820 lei de la persoane cu domiciliul în alte localități, care locuiesc fară forme legale în municipiul Arad și practica frecvent cerșetoria.

Acțiunile survin suplimentar activităților desfășurate deja, anterior, în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire sociala, a ordinii și liniștii publice”, a anunțat Primăria, care a precizat că banii au fost predați Direcției Venituri din cadrul instituției.

Noile reglementări adoptate de Arad. Anunțul făcut de autoritățile locale

Pe 11 septembrie 2019, consilierii locali din Arad au adoptat reglementari prin care sunt crescute amenzile pentru cerșetorie, iar veniturile obținute prin apelarea la mila publică sunt confiscate și intră în bugetul local.

„Este una dintre măsurile prin care încercam să oprim acest fenomen și cred că vă da rezultate, așa cum a dat și în Cluj-Napoca, unde se aplica o astfel de măsură de câțiva ani. Este modelul pe care l-am folosit și noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi”, declarase, la acel moment, primarul municipiului, Călin Bibart.

De altfel, printre noile restricționări adoptate se numără obligarea cerșetorilor care au acumulat mai multe amenzi neplatite să presteze muncă în folosul comunității.

Primăria estimează că în jur de o suta de cerșetori sunt prezenți în fiecare zi pe străzile din Arad.

Citește și: Cerşetorul român Ion-Nelu „Jojo”, erou pe Coasta de Azur: „E un fenomen, scriu toate ziarele din Nisa despre el”