Banii pentru spitale, redirecţionaţi către toalete publice. Manager spital: „Au considerat că urgența numărul 1 la un spital suport COVID, în plină pandemie, nu este pandemia”

Banii care ar fi trebuiţi folosiţi pentru modernizarea spitalului Orşova au fost redirecţionaţi de autorităţile locale către toaletele publice din oraş şi asfaltarea drumului spre mănăstire. Este vorba despre 750.000 de lei.

11 iun. 2021, 09:19
Banii pentru spitale, redirecţionaţi către toalete publice. Manager spital: „Au considerat că urgența numărul 1 la un spital suport COVID, în plină pandemie, nu este pandemia”
Banii pentru spitale, redirecţionaţi către toalete publice. Manager spital: "Au considerat că urgența numărul 1 la un spital suport COVID, în plină pandemie, nu este pandemia"

Banii pentru spitale, redirecţionaţi către toalete publice. Se întâmplă la Orşova. Aici, spitalul din oraş ar fi trebuit să primească 750.000 de lei de la bugetul local, însă, consilierii au considerat ca aceşti bani vor fi mai utili dacă vor fi redirecţionaţi către toaletele publice din Orşova.

Banii pentru spitale, redirecţionaţi către toalete publice

Citeşte şi Şobolani şi munţi de gunoaie în curtea Spitalului Grigore Alexandrescu

Managerul spitalului este revoltat de decizia consilierilor, care au considerat că montarea a trei toalete publice este prioritară în faţa nevoilor spitalului. Astfel, din cei 750.000 de lei cât trebuia să primească spitalul, a mai primit doar 25.000 de lei.

„Scumpii noștri consilieri, unii dintre ei, au considerat că urgența numărul 1 la un spital suport COVID, în plină pandemie, nu este pandemia sau această relocare a secțiilor și ne-au luat acei 750.000 de lei i-au dat pentru trei toalete publice și, cum spun eu, asfaltarea ‘drumului către Rai’, adică, către mănăstirea Sfânta Ana”, a declarat Adrian Cican – managerul Spitalului Orșova, potrivit AlephNews. 

Pe de altă parte, turiştii consideră importante şi montarea toaletelor publice în oraş.

„Sunt necesare și wc-urile publice, ținând cont că, noi, ca români avem o educație puțin mai dificilă. Și… românul cum e, se duce după colț”, a reacționat un turist.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă construirea de spitale din PNRR şi bani pentru consiliile judeţene. „Nu s-a construit niciun spital public în ultimii 30 de ani. Avem o şansă unică”