Banii pentru tichetele educaţionale nu au ajuns la elevi. Cei 500 lei destinaţi cumpărării de rechizite nu au fost viraţi în conturile părinţilor

Banii din a doua tranșă pentru tichetele educaționale, ce ar fi trebuit virați în luna noiembrie, încă nu au ajuns la elevi. Părinţii se plâng că nu au primit cei 500 de lei destinaţii achiziţionării de rechizite şi reclamă că la call-center-ul Ministerului Fondurilor europene nu răspunde nimeni pentru a da informaţii. Probleme sunt şi cu bursele şcolare.

04 nov. 2022, 15:44
Banii pentru tichetele educaţionale nu au ajuns la elevi. Cei 500 lei destinaţi cumpărării de rechizite nu au fost viraţi în conturile părinţilor

Peste 300.000 de copii din medii defavorizate ar fi trebuit să primească zilele acestea cei 500 de lei pentru tichetele educaționale cu care să îşi poată cumpăra rechizite. Doar că banii nu au intrat pe cardurile celor care au primit aprobare pe anul acesta, deși Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunțase că în luna noiembrie banii vor fi virați, scrie edupedu.ro.

Părinţii se plâng că nu reușesc să afle informații de la linia telefonică special deschisă pentru sprijinirea celor care primesc tichete educaționale.

Citeşte şi: Şcolile care au scurtat programul după trecerea la ora de iarnă, notificate să revină la orarul normal

Vă reamintim că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene acordă tichete în valoare de 500 de lei prin programul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”.

Programul are ca scop prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de frecventare a școlii sau grădiniței de către copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat primar și gimnazial.

Citeşte şi: Tichete de 150 de lei pentru elevii care fac sport de performanță pentru a-și putea cumpăra echipamente. Legea urmează să ajungă la Cotroceni pentru promulgare

Suma de 500 de lei primită pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții poate fi folosită pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe 5 septembrie. Banii au întârziat pentru că a fost nevoie de o aprobare de la Comisia Europeană, fiind mai mulți beneficiari anul acesta față de anul trecut, motiva Ministerul. În total, suma alocată în acest an este de peste 150 de milioane de lei.

În luna septembrie, ministrul Marcel Boloș spunea că, în anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, și că 97.888 de preșcolari și elevi eligibili din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar precedent au primit în data de 20 septembrie ajutorul de 500 de lei.

Tot atunci, ministerul anunța că cei care au primit aprobare anul acesta vor primi cardurile în octombrie și banii în luna noiembrie.