Barack Obama a nominalizat ambasadorul SUA în România. Cine este diplomatul care vine la Bucureşti

Preşedintele american Barack Obama a nominalizat un ambasador la Bucureşti. Ministerul de Externe a salutat măsura, acesta urmând să fie primul ambasador al SUA în România, după mai bine de doi ani.

25 mart. 2015, 07:05
Barack Obama a nominalizat ambasadorul SUA în România. Cine este diplomatul care vine la Bucureşti

Barack Obama l-a nominalizat pentru funcţia de ambasador al SUA în România pe Hans Klemm, diplomat de carieră, fost ambasador în Timorul de Est, din iunie 2007 până în mai 2010. Până în 2012, acesta a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan.

Din 2012 până anul acesta a fost principalul asistent al secretarului Biroului de Resurse Umane la Departamentul de Stat. Hans Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago. Klemm vorbește germana și Japoneza. Nominalizarea urmează să fie analizată de Congresul SUA.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gittenstein, care şi-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Aurescu salută nominalizarea lui Klemm

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat miercuri, într-o postare pe Twitter, nominalizarea diplomatului american Hans G. Klemm în poziția de ambasador al Statelor Unite în România.

„Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a continua întărirea Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite și România”, a adăugat Aurescu.