Barack Obama este în stare de şoc. Casa Albă este plină de fantome FOTO

Casa Albă este un loc celebru, nu numai datorită faptului că a adăpostit cei mai puternici oameni din SUA, dar și pentru faptul că este un loc bântuit.

03 feb. 2015, 21:10

Preşedintele Truman era convins că la Casa Albă sunt fantome care bântuie noapte pe holuri, scrie efemeride.ro. Kennedy a admis că a văzut fantoma lui Lincoln. Chiar în arhiva Casei Albe există rapoarte care vorbesc despre faptul că din când în când, apar fantome ale unor importanți oameni politici. Hillary Clinton a declarat şi ea că în anumite nopți simțea că există ceva apăsător, ca niște spirite, care bântuiau Casa Albă și îi dădeau o stare de teamă.

Citeşte şi SUA se gândesc să furnizeze arme Ucrainei, dar se tem că ar putea provoca un război ”prin procură” cu Rusia

Se știe faptul că în timpul mandatului său, președintele Lincoln, împreună cu soția sa, țineau în Camera Verde ședințe de spiritism, în timpul cărora stăteau de vorbă cu fiul lor, Willie, care era mort. Un medium venea regulat la Casa Albă și îi transmitea mesaje de la prietenii săi apropiați, morți în război. Se spune că Lincoln a abolit sclavia în urma unei ședințe de spiritism, în care un prieten de al său l-a rugat să facă acest lucru.

Sunt martori care au relatat în documente un fapt neobișnuit. Pianul din sala de concerte levita, sub privirile amuzante ale lui Lincoln. După asasinarea lui Lincoln, soția sa Mary a reușit, spunea ea, să ia legătura cu soțul ei, prin intermediul unor mediumuri. Se cunoaște faptul că soția lui Reagan, Nancy, nu lua nicio decizie fără astrologul său. Mai mult, în timp și soțul ei, președintele, căpătase acest obicei, de a consulta astrologii, înainte de a lua decizii majore.

Citeşte şi Mitt Romney nu se va înscrie în cursa prezidenţială din Statele Unite

Trei polițiști care asigurau paza au declarat în rapoartele pe care le întocmeau că au văzut uși care se deschideau singure și diverse siluete care apăreau noaptea pe holuri. În anul 1865, Ann Suratto a fost condamnată la moarte, pentru că a fost găsită vinovată de complot împotriva lui Lincoln. Se spune că fantoma ei bântuie prin Casa Albă și astăzi. Fantoma soției președintelui Madison preferă grădina cu trandafiri. Se spune că a fost dat ordin să fie distrusă această grădină, iar fantoma a reacționat, împiedicând muncitorii să facă acest lucru.

Legenda spune că la subsolul Casei Albe apare o pisică neagră, înaintea producerii unor catastrofe naționale. Pisica a fost observată cu o săptămână înainte să fie asasinat Kennedy. Toate aceste întâmplări au fost relatare de personalul angajat la Casa Albă, dar și de polițiști sau paznici. Cel mai controversat personaj din toate aceste întâmplări este președintele Lincoln. Acesta a prezis, spunându-i acest lucru și soției sale, că va fi ales pentru un al doilea mandat ca președinte, dar nu-l va duce la bun sfârșit, pentru că va muri.

Înainte de ziua fatidică, 15 aprilie 1865, când a fost asasinat, trei nopți la rând a visat același vis, în care şi-a văzut moartea. El a povestit cum va muri, lucra care s-a și întâmplat. În timpul unei vizite la Casa Albă, Churchill, premierul Marii Britanii, a refuzat să doarmă la Casa Albă. El trebuia să doarmă în camera lui Lincoln. În noaptea respectivă, fantoma lui Lincoln l-a vizitat și Churchill a cerut imediat să părăsească Casa Albă.

Regina Wilhelmina a Olandei a povestit că într-o noapte când se pregătea să se culce, era găzduită la Casa Albă, a auzit în ușă un pocnet și a deschis-o. În ușă de afla fantoma lui Lincoln. În 1950, sub președintele Truman, încep lucrări ample de renovare la Casa Albă. S-au făcut multe fotografii, de pe șantierul de atunci, care trebuiau să intre în arhiva Casei Albe. În una dintre aceste fotografii, alături de muncitori, apare și o fantomă.