Barbara Shelley, actriţa din Dracula şi Rasputin, a murit de coronavirus. Pierdere uriaşă pentru cinematografia mondială

Barbara Shelley, actriţă cunoscută pentru rolurile numeroase din filmele horror din anii '50 și '60, precum şi din pelicula Dracula, în care a jucat alături de Christopher Lee, a murit răpusă de coronavirus.

05 ian. 2021, 17:54
Barbara Shelley, actriţa din Dracula şi Rasputin, a murit de coronavirus. Pierdere uriaşă pentru cinematografia mondială

Barbara Shelley a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani, după ce a fost infectată cu coronavirus. Actriţa fusese internată în spital în luna decembrie 2020, iar pe 4 ianuarie 2021 a murit. Anunțul decesului a fost făcut de BBC News, care l-a citat pe agentul său, Thomas Bowington.

Citeşte şi Vlad Ţepeş, în topul celor mai demonici bărbaţi din istorie

Barbara Shelley s-a născut pe 13 februarie 1932, la Londra. A fost mai întâi model, după care, la jumătate anilor 50 și-a început cariera de actriță, în Italia. S-a întors în Anglia în 1957, iar în 1958 a avut prima apariție semnificativă într-un film, The Camp on Blood Island.

După aceea, ea a avut o serie de roluri în filmele de groază gotice, precum Blood of the Vampire (1958), The Gorgon (1964) și Rasputin, the Mad Monk (1966). A devenit vedeta feminină de top a companiei și a fost poreclită „Regina lui Hammer”. Actriţa a mai apărut și în pelicule precum Village of the Damned (1960), Dracula, Prince of Darkness (1966) și Quatermass and the Pit (1967).

Deși este cunoscută ca o regină a țipetelor, cel mai faimos țipăt al ei, în filmul Dracula, a fost dublat de starul Suzan Farmer.