Bărbat acuzat de ascunderea unui dispozitiv exploziv într-un canal, judecat în libertate

O instanţă a Tribunalului Judeţean Mehedinţi a respins propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Alin Marius Ţânicui, acuzat de deţinerea ilegală a unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, descoperit în căminul de vizitare a reţelei de apă-canal a unui bloc din Drobeta Turnu Severin.

29 mai 2014, 12:56
Bărbat acuzat de ascunderea unui dispozitiv exploziv într-un canal, judecat în libertate

Reprezentantul Biroului de informare şi relaţii publice al TJ Mehedinţi, judecător Cosmin Sima, a declarat că, din cuprinsul materialului probator administrat de poliţişti până la această dată, nu rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea reţinută în sarcina sa, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, instanţa investită cu soluţionarea dosarului nr. 3781/101/2014 a luat notă de contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, ce urmează a fi soluţionată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova.

În context, Sima a afirmat că magistraţii au reţinut, fără niciun dubiu, săvârşirea faptei penale pentru care se efectuează cercetări, constând în confecţionarea şi deţinerea de către o persoană a unui dispozitiv exploziv ascuns într-un cămin situat în zona blocului de pe str. Migdalului nr. 5 din Drobeta Turnu Severin, unde a fost găsit în data de 22 mai), dar a apreciat că deocamdată „materialul probatoriu existent la dosar nu este în măsură să dovedească vinovăţia celui în cauză”, drept urmare, acesta va fi judecat în stare de libertate.


loading...
Partenerii noștri