Bărbat acuzat de ascunderea unui dispozitiv exploziv într-un canal, judecat în libertate

O instanţă a Tribunalului Judeţean Mehedinţi a respins propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Alin Marius Ţânicui, acuzat de deţinerea ilegală a unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, descoperit în căminul de vizitare a reţelei de apă-canal a unui bloc din Drobeta Turnu Severin.

29 mai 2014, 12:56
Bărbat acuzat de ascunderea unui dispozitiv exploziv într-un canal, judecat în libertate

Reprezentantul Biroului de informare şi relaţii publice al TJ Mehedinţi, judecător Cosmin Sima, a declarat că, din cuprinsul materialului probator administrat de poliţişti până la această dată, nu rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea reţinută în sarcina sa, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, instanţa investită cu soluţionarea dosarului nr. 3781/101/2014 a luat notă de contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, ce urmează a fi soluţionată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova.

În context, Sima a afirmat că magistraţii au reţinut, fără niciun dubiu, săvârşirea faptei penale pentru care se efectuează cercetări, constând în confecţionarea şi deţinerea de către o persoană a unui dispozitiv exploziv ascuns într-un cămin situat în zona blocului de pe str. Migdalului nr. 5 din Drobeta Turnu Severin, unde a fost găsit în data de 22 mai), dar a apreciat că deocamdată „materialul probatoriu existent la dosar nu este în măsură să dovedească vinovăţia celui în cauză”, drept urmare, acesta va fi judecat în stare de libertate.