Bărbat atacat de urs în Harghita. 14 apeluri în ultimele două zile pentru îndepărtarea urșilor din gospodăriile oamenilor

Atacurile urșilor continuă. Un bărbat a fost atacat de urs, luni dimineaţa, în apropierea comunei Ciceu, acesta fiind supus unei intervenţii chirugicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

06 sept. 2021, 13:25
Bărbat atacat de urs în Harghita. 14 apeluri în ultimele două zile pentru îndepărtarea urșilor din gospodăriile oamenilor
Recensământ fără precedent al urşilor

Un bărbat a fost atacat de urs, luni dimineaţa, în apropierea comunei Ciceu, acesta fiind supus unei intervenţii chirugicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

„Ursul a atacat din nou! Victima, un tânăr de 26 de ani (păstor de porci) a fost atacat de urs în apropiere de Ciceu (Siculeni). A suferit răni la membre şi în prezent este operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Starea lui este stabilă”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

Victima a suferit plagă muşcată în zona coapsei drepte şi plagă muşcată cu fractură la mâna dreaptă. A fost operat luni dimineaţa de la ora 5.30 până la ora 8 de către medicii specialişti chirurgi şi de ortopedie.
În momentul de față, starea lui este stabilă, e internat şi îngrijit în secţia de chirurgie a spitalului.

Paisprezece apeluri au fost primite, în ultimele două zile, pentru îndepărtarea unor urşi în judeţul Harghita, animalele fiind văzute în gospodării, lângă pomi fructiferi, dar şi lângă o benzinărie şi un depozit.

„Şase apeluri au fost înregistrate sâmbătă, 4 septembrie, primul la ora 01:18, prin care ne era semnalată prezenţa unui urs în apropierea caselor din comuna Şimoneşti. Patrula de jandarmerie trimisă acolo a procedat la îndepărtarea acestuia în afara zonelor locuite. La aproximativ 5 ore distanţă a fost semnalată prezenţa ursului în apropierea satului Fitod, dar până la sosirea echipajului de jandarmerie, ursul a plecat singur, lăsând însă în urma sa pagube materiale”, a transmis Jandarmeria Harghita.

Următoarele două apeluri au fost făcute din comuna Corbu, strada Valea Corbului, unul la ora 19:56, iar altul la ora 22:00, prin ambele fiind semnalată prezenţa unui urs la un măr din grădina unei case. Patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist, trimisă la solicitare, nu a mai găsit animalul sălbatic acolo.

Jandarmii harghiteni au mai fost solicitaţi de două ori în oraşul Borsec şi în oraşul Băile Tuşnad. Dacă la prima solicitare de la ora 20:04 nu a fost nevoie de intervenţie, la al doilea apel de la ora 23:34, jandarmii au îndepărtat ursul din apropierea unei benzinării.

„Duminică au fost înregistrate şapte apeluri de acest gen. Primul apel a fost făcut la ora 03:37, un urs făcându-şi apariţia în apropierea unui depozit din împrejurimea municipiului Odorheiu Secuiesc. Patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist, a ajuns în scurt timp la faţa locului, fiind nevoie de intervenţia efectivă, pentru îndepărtarea animalului sălbatic. A fost din nou semnalată prezenţa ursului pe strada Valea Corbului, din comuna Corbu, la ora 06:00, patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist îndepărtând ursul din curtea unde a fost semnalat. În acelaşi loc, tot o patrulă de ordine publică a intervenit la ora 22:44”, a mai transmis Jandarmeria Harghita.


loading...