Bărbat atacat de urs, în Sibiu. A fost emis RO-Alert

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost atacat, luni seara, de un urs în judeţul Sibiu. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital. Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert.

04 oct. 2021, 23:42
Bărbat atacat de urs, în Sibiu. A fost emis RO-Alert
Bărbat atacat de urs, în Sibiu. A fost emis RO-Alert

Bărbat atacat de urs, în Sibiu. Incidentul s-a petrecut în localitatea Porumbacu de Sus.

Bărbat atacat de urs, în Sibiu

Citeşte şi Urs împușcat în Comarnic după ce a atacat echipajul de intervenție care venise să îl alunge. Reacţia Ministerului Mediului

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost atacat de urs în timp ce se afla pe câmp. Acesta a reuşit să scape din ghearele ursului, însă a fost rănit grav, fiind transportat la UPU Sibiu.

„Echipaje constituite din forţe IPJ, IJJ şi un echipaj SMURD s-au deplasat la o cabană unde se afla bărbatul în vârstă de cca 47 de ani. Acesta, a primit îngrijiri medicale şi a fost transportat la UPU Sibiu, conştient şi cu un traumatism cranio-facial”, anunţă ISU Sibiu.

Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert pentru a-i avertiza pe localnici de prezenţa animalului.

Reamintim că în ultima perioadă mai multe persoane au fost rănite grav de urşi, iar unele şi-au pierdut chiar şi viaţa. Astfel că, Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a menţionat în comisii că, în ultimii cinci ani, au fost peste 4.000 de intervenţii ale jandarmilor, iar numărul situaţiilor critice sesizate privind urşii a crescut de 10 ori.

„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice. Sper ca şi Camera Deputaţilor să analizeze şi să voteze cu aceeaşi viteză această ordonanţă de urgenţă, astfel încât Parlamentul să îşi spună ultimul cuvânt asupra acestui act normativ”, a spus Tanczos Barna, în plenul Senatului.

Citeşte şi Ursoaica Odi a murit. Povestea dramatică a „ursului care râde”