Bărbat cercetat sub control judiciar după ce ar fi furat din sediul unei firme un seif cu 40.000 de lei, bonuri de masă şi file CEC

Un bărbat de 36 de ani din judeţul Bihor este cercetat sub control judiciar după ce, ajutat de alţi doi bărbaţi, din Sălaj, ar fi furat un seif din sediul unei firme din Salonta. Furtul a avut loc în luna august, iar în seif se aflau aproximativ 40.000 de lei, bonuri de masă, file CEC. Bărbatul respectiv a fost prins în această săptămână, ceilalţi doi fiind arestaţi preventiv în alt dosar.

08 nov. 2018, 13:20
Bărbat cercetat sub control judiciar după ce ar fi furat din sediul unei firme un seif cu 40.000 de lei, bonuri de masă şi file CEC

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au continuat cercetările într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, faţă de un bărbat de 36 de ani, din comuna Gepiu, judeţul Bihor, şi alţi doi bărbaţi de 36 şi 28 de ani, ambii din comuna Românaşi, judeţul Sălaj, bănuiţi de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, scrie news.ro.

Citeşte şi 10 percheziţii în Prahova, la persoane bănuite de infracţiuni silvice

În urma cercetărilor, bărbatul de 36 de ani din comuna Gepiu este suspectat că, în noaptea de 19 spre 20 august, împreună cu sălăjeanul de 36 de ani, ar fi intrat prin efracţie în biroul unei societăţi comerciale din municipiul Salonta şi ar fi sustras un seif, în care se aflau aproximativ 40.000 de lei, bonuri de masă, cartele telefonice, precum şi file CEC.

Cei doi sunt bănuiţi că i-ar fi remis banii şi bunurile sustrase bărbatului de 28 de ani, care le-ar fi asigurat complicitatea morală şi materială în timpul şi imediat după comiterea faptei, fiind bănuit că ar fi aşteptat ca aceştia să comită fapta, iar apoi le-ar fi asigurat mijlocul de transport pentru bunurile sustrase.

Marţi, poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul de 36 de ani din comuna Gepiu, iar miercuri el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, procurorul adresându-se Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Judecătoria Salonta a dispus plasarea bărbatului sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Ceilalţi doi bărbaţi, din judeţul Sălaj, cercetaţi de poliţiştii bihoreni în acelaşi dosar, se află în stare de arest preventiv, fiind cercetaţi şi într-o altă cauză.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.