Bărbat cu cancer la coloană, imobilizat într-un scaun rulant, refuzat la îmbarcarea în avion: „Mi s-a făcut rău. Am început să plâng în mijlocul aeroportului”

Un irlandez care intenţiona să călătorească din oraşul Cork către Liverpool cu avionul a avut parte de o experienţă şocantă pe aeroport.

12 sept. 2023, 12:00
Bărbat cu cancer la coloană, imobilizat într-un scaun rulant, refuzat la îmbarcarea în avion: „Mi s-a făcut rău. Am început să plâng în mijlocul aeroportului”

Unui bărbat cu cancer la coloană i-a fost refuzat zborul de către compania Ryanair pentru că scaunul rulant cu ajutorul căruia se deplasa depăşea dimensiunile permise de aeronavă. Asta deşi furnizase dimensiunile scaunului către compania aeriană atunci când a făcut rezervarea pentru zborul de la Cork la  Liverpool.

Bărbat cu cancer, imobilizat într-un scaun rulant, refuzat la îmbarcarea în avion: „Am început să plâng în mijlocul aeroportului”

Ian St John, în vârstă de 45 de ani, nu a primit, însă, niciun răspuns din partea Ryanair în momentul rezervării. Abia la sosirea în aeroport a fost informat de personalul Swissport Airport că scaunul său cu rotile este prea mare pentru a fi acceptat la bordul avionului.

Şi asta nu a fost tot. Niciun membru al personalului Ryanair nu s-a deplasat la poarta de îmbarcare pentru a-l ajuta, iar din cauza unei întârzieri a zborului, a fost anunţat că nu poate urca în avion abia în jurul orei 22:30, scrie stiridiaspora.ro.

Prin faptul că nu mi-a spus că nu pot călători până când nu am ajuns la aeroport, Ryanair m-a blocat. Inima îmi bătea cu putere – mi s-a făcut rău când am realizat că am rămas blocat.

Plângeam în mijlocul aeroportului. Angajații Swissport, care au fost geniali în încercarea de a mă urca în avion, au fost foarte supărați de cele întâmplate. Am fost la aeroport de la 3 la 11 și am fost lăsat să aștept în tot acest timp de către Ryanair. Nu am mai fost niciodată martoră la o astfel de discriminare„, a declarat bărbatul.

Răspunsul Ryanair: „Pasagerul a primit un formular de mobilitate”

Compania Ryanair îl contrazice, însă, pe pasager, susţinând că acesta nu le-ar fi furnizat niciodată dimensiunile scaunului rulant.

Acest pasager care călătorea de la Cork la Liverpool a ales să nu zboare după ce a fost informat de personalul de la sol de la aeroportul Cork că echipamentul său de mobilitate depășea dimensiunile maxime permise pentru transportul la bordul aeronavelor Ryanair.

Acest pasager a primit un formular electronic de mobilitate care indica în mod clar dimensiunile și greutatea maxime permise pentru transportul echipamentelor de mobilitate la bordul aeronavelor Ryanair, dar, din păcate, a sosit la aeroportul Cork cu echipamente de mobilitate care depășeau dimensiunile maxime permise.

Regretăm că echipamentul de mobilitate al acestui pasager a depășit dimensiunea maximă permisă și, prin urmare, nu am putut transporta echipamentul său„, a anunţat compania aeriană printr-un comunicat.