Bărbat din Taiwan, amendat pentru că a părăsit carantina, după ce a fost răpit de recuperatori din greşeală

Un bărbat din Taiwana fost amendat de poliţie pentru că a părăsit carantina, după ce fusese răpit de recuperatori din greşeală. Chen s-a întors din Hong Kong la sfârşitul lui octombrie şi trebuit să stea 14 zile în carantină obligatorie, la un prieten, în Nantou.

02 feb. 2021, 09:03
Bărbat din Taiwan, amendat pentru că a părăsit carantina, după ce a fost răpit de recuperatori din greşeală
Un bărbat din Taiwan, amendat pentru că a părăsit carantina

Bărbat din Taiwan, amendat pentru că a părăsit carantina. A doua zi, recuperatorii de datorii au ajuns la casa unde se izolase şi l-au confundat pe Chen cu prietenul său, care le datora bani.

Oamenii l-au atacat pe Chen, l-au răpit pentru a colecta banii datoraţi, a declarat săptămâna trecută Ministerul Justiţiei. Apoi a fost readus la reşedinţa unde intrase în carantină, la prietenul său, potrivit The Guardian.

Citeşte şi: Legea care îi pedepsea pe soţii adulterini, abrogată în Taiwan. 70% din populaţie ar fi dorit ca ea să rămână în vigoare

Bărbat din Taiwan, amendat pentru că a părăsit carantina

Nu a fost clar cum poliţia a fost alertată că a plecat, dar sistemul de carantină din Taiwan include monitorizare electronică prin semnale telefonice. Chen a fost arestat şi amendat cu 2.600 de lire sterline pentru încălcarea reglementărilor.

Ministerul Justiţiei a declarat că explicaţia lui Chen a fost investigată şi confirmată şi că amenda sa a fost revocată pentru că a fost forţat să părăsească carantina împotriva voinţei sale.

Încălcarea reglementărilor de carantină nu a fost cauzată de propriul său comportament intenţionat sau neglijent„, a declarat Hu Tianci, un purtător de cuvânt al filialei Changhua a Agenţiei Administrative de Aplicare a Legii.

Este pentru prima dată când o amendă a guvernului taiwanez pentru încălcarea carantinei este revocată. Amenda maximă pentru încălcarea reglementărilor stricte este de 300.000 NTD. Aceasta a fost impusă luna trecută unui pilot care a zburat între Taiwan şi SUA şi a călătorit în jurul Taipei în timp ce era infectat, ducând la primul caz de transmisie comunitară în peste 250 de zile, potrivit Mediafax.

Avioane de luptă chineze intră în spaţiul aerian al Taiwanului

Avioane de luptă chineze au intrat în spaţiul aerian taiwanez, transmite dpa. Cotidianul Global Times din China a afirmat că ‘nu este un avertisment, ci o repetiţie pentru ocuparea Taiwanului.

Ministerul apărării de la Taipei a comunicat că au trecut linia de demarcaţie din Strâmtoarea Taiwanului cel puţin 19 avioane de vânătoare şi bombardiere chineze, inclusiv o aeronavă antisubmarin.

Un incident similar avusese loc şi vineri. Zilele acestea, la Taipei se află în vizită oficiali din Japonia şi SUA, printre care subsecretarul de stat american Keith Krach, oficialul cu rangul cel mai înalt de la Washington care a ajuns în Taiwan în ultimele decenii.

Beijingul nu recunoaşte independenţa Taiwanului şi consideră insula parte a teritoriului chinez. Presa de stat din China a ameninţat că preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen va fi ‘ştearsă de pe faţa pământului’. Un editorial din Global Times avertizează că China ‘este hotărâtă să ia orice măsuri necesare, inclusiv opţiuni militare’, pentru a împiedica strângerea relaţiilor între Taiwan şi Statele Unite.