Bărbat dispărut de trei zile, găsit într-o râpă. Vezi ce a făcut câinele său pentru a-i salva viaţa

Salvamontiştii din Parâng (Petroşani) şi jandarmii din Petroşani au scos dintr-o râpă un bărbat de 62 de ani, a cărei dispariţie a fost semnalată cu trei zile în urmă. Bărbatul plecase la cules de măceşe, într-o pădure din zona Brădet, de la marginea municipiului, însoţit de câinele său de rasa Husky. Timp de trei zile, animalul nu s-a clintit de lângă stăpânul său.

03 oct. 2016, 15:27
Bărbat dispărut de trei zile, găsit într-o râpă. Vezi ce a făcut câinele său pentru a-i salva viaţa

Un bărbat a alunecat şi s-a prăbuşit într-o râpă, iar în urma accidentului a rămas în stare de inconştienţă. Câinele său Husky a rămas lângă el în tot cele trei zile şi două nopţi, în care temperatura minimă s-a apropiat de 0 grade Celsius. A supravietuit 3 zile si 2 nopti, la temperaturi foarte scăzute.

De joi, hunedoreanul era căutat, însă întâmplarea a făcut ca, sâmbătă, prin apropiere să treacă două femei. Nu l-au văzut pe bărbatul prăbuşit, în schimb, au fost simţite de câinele Husky, care a lătrat şi le-a anunţat de prezenţa stăpânului său.

„Noi l-am căutat în zona Brãdet, de lângă Petrosani, încă de joi. Plecase după măcese din câte ni şi nu mai revenise. Şi noi şi jandarmii am periat muntele şi ne-au anunţat două femei că l-au văzut în râpă. Am mers în acel loc si l-am găsit jos, căzut. Bărbatul a supravietuit fără apă, mâncare si la temperaturi scăzute”, a declarat Dumitru Bârlida, şeful echipei Salvamont din Parâng, citat de cronicavj.ro.

Bărbatul a fost preluat de echipajul Salvamont, din zona greu accesibilă, şi în cele din urmă a fost transportat la spitalul din Petroşani, pentru aprimi îngrijire.