Bărbat executat şi crucificat de jihadişti în Siria după ce a fost acuzat că a filmat poziţiile lor militare

Jihadiştii din Statul Islamic au executat şi apoi crucificat în nordul Siriei un bărbat pe care l-au acuzat că a filmat poziţiile lor militare, a anunţat sâmbătă Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.

18 oct. 2014, 14:47
Bărbat executat şi crucificat de jihadişti în Siria după ce a fost acuzat că a filmat poziţiile lor militare

Odioasa crimă a avut loc joi Al-Bab, un oraş din provincia Alep, în nord-vestul Siriei, după cum a precizat organizaţia, citată de AFP. Potrivit unor martori, omul a fost întins pe o cruce de fier, iar de gât i s-a pus o pancartă pe care scria: „Abdallah al-Bushi. Crimă: a filmat poziţii ale SI pentru 500 de lire turceşti (222 de dolari)”. „Sentinţă: execuţie apoi crucificare timp de trei zile„, potrivit Agerpres.

Statul Islamic, o grupare radicală cunoscută pentru cruzimea sa, controlează în prezent vaste teritorii din Siria şi Irak. Gruparea îi execută pe cei pe care îi acuză de spionaj sau de încălcarea legilor islamului. Execuţiile jihadiştilor se fac prin decapitare sau crucificare în piaţă publică. Atrocităţile jihadiştilor îi vizează în primul rând pe creştini.

Citeşte şi DETERMINARE ABSOLUTĂ, numele dat de Pentagon misiunilor sale împotriva Statului Islamic

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Raiad al-Hussein, avertiza zilele trecute că Statul Islamic este „o mişcare diabolică” ale cărei acţiuni pot duce la un genocid în Orientul Mijlociu.

Statul Islamic este antipodul a tot ceea ce este legat de drepturile omului. Această grupare sunnită teroristă ucide, torturează şi violează, ideea sa de dreptate se reduce la asasinate. Ea nu cruţă pe nimeni, nici femei, nici copii, nici bătrâni, nici bolnavi, nici răniţi. Niciun grup religios sau etnic nu este în siguranţă„, declara comisarul ONU la Geneva.