Bărbat fugărit de urși după ce a ieșit dintr-un tunel de pe Transfăgărășan. Incidentul a fost filmat – FOTO, VIDEO

Un șofer a fost furgărit de doi urși, după ce a ieșit dintr-un tunel de pe Transfăgărășan.

11 iun. 2022, 19:34
Bărbat fugărit de urși după ce a ieșit dintr-un tunel de pe Transfăgărășan. Incidentul a fost filmat – FOTO, VIDEO

Incidentul cu cei doi urși s-a petrecut sâmbătă pe Transfăgărășan, în zona barajului Vidraru. Momentul a fost filmat și urcat pe Facebook.

Șoferul a intrat cu mașina în tunelul care duce spre Cumpăna, Vidraru, moment în care a dat nas în nas cu doi urși. Unul dintre animale nu s-a temut de el, ci au început să alerge spre mașină.

Al doilea urs s-a oprit și s-a cățărat peste parapetul de protecție. „Luminița de la capătul tunelului spre Cumpăna, Vidraru, nu e mereu ok. Grijă mare la acel tunel, noi ne-am întors”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook alături de filmulețul cu cele două animale.

Urșii se plimbă pe străzile de pe Valea Prahovei ca în pădure. Localnicii îi privesc pe urși ca pe niște animale de companie, iar autoritățile au uitat să mai intervină

În ultima vreme, apariția urșilor în zone aglomerate nu mai este un lucru neobișnuit pentru nimeni. Pe Valea Prahovei, spre exemplu, urșii nu mai par să se teamă de oameni. Au ajuns să se plimbe nestingheriți pe străzile din cartierele rezidențiale din Bușteni, în speranța că vor primi ceva de mâncare.

La rândul lor, localnicii nu par să mai fie prea speriați de prezența acestor animale sălbatice atât de aproape de casele lor. S-au obișnuit să-i vadă la intrarea în scările de bloc, prin parcări sau parcuri.

Și pentru autorități apariția urșilor prin zone locuite pare să fie un lucru absolut firesc. Nu mai intervin, ci se rezumă să transmită mesaje Ro-Alert prin care le recomandă oamenilor să evite zona în care a fost semnalată prezența unui urs.

Și, în ciuda avertizărilor venite din partea autorităților, turiștii, care nu se întâmplă să vadă urși prea des, se apropie de animale și încep să-i pozeze sau să-i filmeze pentru a avea ce să posteze pe rețelele sociale. Nu se gândesc niciun moment la faptul că se află, totuși, în fața unor animale sălbatice imprevizibile, care pot oricând să-i atace.

În ultima vreme, urșii au început să coboare și în timpul zilei din pădurile care mărginesc stațiunile montane de pe Valea Prahovei.  Se plimbă pe străzi liniștiți, în căutare de hrană. Fie se opresc la tomberoanele de gunoi și încep să caute ceva pe placul lor, fie cerșesc direct de la oameni.  Au ajuns să se obişnuiască atât de mult cu prezenţa oamenilor încât nu se mai sperie nici măcar de zgomotul făcut de sirenele autoutilitarelor de jandarmi. Se retrag cu greu în pădure doar dacă sunt hăituiţi de vreun câine mai insistent.