Bărbat infectat cu coronavirus, mort după ce a fost trimis acasă de medicii de la două spitale

Un bărbat infectat cu coronavirus a murit, după ce a fost diagnosticat de pneumonie şi trimis acasă de medicii de la două spitale din Timişoara.  

26 mart. 2020, 19:03
Bărbat infectat cu coronavirus, mort după ce a fost trimis acasă de medicii de la două spitale

Printre ultimele patru decese provocate de coronavirus se regăsește și un bărbat de numai 49 de ani care a murit acasă pentru că cele două spitale i-au refuzat internarea, deși ambele i-au pus diagnosticul de pneumonie.

Testarea pentru coronavirus a fost făcută la patru zile după primul diagnostic, după ce bărbatul a chemat ambulanța, dar și atunci a fost lăsat acasă.

Bărbatul a venit pe 20 martie la Spitatul Județean de Urgență din Timișoara unde i s-a pus diagnosticul pneumonie, după efectuarea unei radiografii. De acolo, a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase, unde pneumonia acută a fost confirmată, dar bărbatul a fost trimis acasă fără a fi testat pentru coronavirus, potrivit g4media.

Pe 24 martie, bărbatul a chemat un echipaj de ambulanță care i-a recoltat proba de exudat, dar l-a lăsat acasă. Două zile mai târziu, a survenit decesul.

Neglijența cu care a fost tratat acest caz a fost inclusă și în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică:

„Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)”.

Este primul caz de deces provocat de COVID-19 care a survenit la domiciliu.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Încă un jandarm din Bucureşti, confirmat cu COVID-19


loading...
Partenerii noștri