Bărbat îngropat de viu în Călăraşi. Primarul din Grădiştea, acuzat că a înscenat totul

Scandal în comuna Grădiştea, unde un bărbat susţine că a fost îngropat până la gât în pădure, din ordinul viceprimarului. Localnicii, în schimb, în frunte cu viceprimarul, spun că totul este un plan pus la cale de actualul primar.

18 mart. 2012, 10:30
Bărbat îngropat de viu în Călăraşi. Primarul din Grădiştea, acuzat că a înscenat totul

Zeci de persoane s-au adunat duminică dimineaţă în faţa primăriei din Grădiştea, acuzându-l pe primar că el este cel care a pus la cale întregul scandal cu bărbatul îngropat de viu în pădure.

Presupusa victimă susţine că în urmă cu câteva zile a fost dus în pădure de alţi consăteni, care au vrut să-l ucidă pentru că a discutat cu primarul Alexandru Boboc.

Cei acuzaţi susţin că sunt nevinovaţi şi că individul ar putea avea probleme psihice. „Am fost cu el joi, pe 15, şi cu încă două persoane spre Mănăstirea, mai sus, să căutăm maşini. Nu am găsit, ne-am întors, am oprit vizavi de poliţia din Mănăstirea, am mâncat nişte cârnaţi, am băut un suc şi ne-am întors. El este manipulat politic. Persoana respectivă nu are casă, nu are unde să stea, îl mai luăm pe la noi, îi dăm să mănânce, îl lăsăm să doarmă la noi, soţia mea îi spală hainele din două în două zile. Este manipulat politic de primar. Şi-a dărâmat casa, a spart biserica, a dat poliţia locală în judecată. Cred că are nevoie de o expertiză medicală”, spune unul dintre cei acuzaţi.

„Noi am împărţit ziare contra primarului comunei. De fapt nu contra, a apărut în ziarul judeţean din Călăraşi că va fi judecat luna asta de DNA. Şi primarului nu i-a convenit să afle lumea că el este judecat că a furat miliarde”, a spus un alt bărbat.

Presupusa victimă susţine că agresorii i-au întins o cursă şi că în spatele întregii poveşti se află viceprimarul Nuţu Petre. „M-au dus în pădure şi m-au dat jos din maşină, mi-au zis «aici e sfârşitul tău, trebuie să mori că aşa vrem noi, că ai trădat, că ai fost la primarul Alexandru Boboc». Au luat cazmaua, tot, şi m-au întrebat cum vreau să mor. Au luat o ladă şi un cuţit, au zis că vor să mă tranşeze, m-au pus să-mi sap groapa singur. Am săpat groapa şi în timpul ăsta îi imploram, m-am pus şi în genunchi în faţa lor şi i-am rugat din suflet să nu mă îngroape de viu, cum se hotărâseră. M-au legat la mâini cu un sac menajer, m-au pus în groapă şi au pus pământ peste mine, l-au şi călcat. Mi-au lăsat numai gura liberă. Au şi filmat cu telefoanele, dar până a ajuns poliţia la ei au şters înregistrarea”, spune presupusa victimă.

Viceprimarul din Grădiştea, acuzat că el ar fi dat ordinul pentru maltratarea presupusei victime, neagă orice fel de implicare în această poveste. „Nu am cunoştinţă de aceste fapte. M-a durut acuzaţia, cred că este un joc politic al primarului împreună cu acest domn pe care l-am ajutat, i-am dat să mănânce. Este o înscenare politică făcută de primarul Alexandru Boboc, de conducerea Primăriei, cărora eu m-am opus şi am arătat că au făcut fapte ilegale. Nu ştiu dacă există această faptă, dar nu vreau să fie o pată ppe obrazul meu, pentru că eu sunt un om demn, cinstit, care nu am deranjat pe nimeni”, spune Nuţu Petre.