Bărbat prins cu 300 de kilograme de heroină. Drogurile erau ascunse într-o camionetă

Un chinez care avea în partea din spate a camionetei sale peste 300 de kg de heroină a fost reţinut în sudul Vietnamului, a anunţat joi poliţia, citată de AFP.

28 mart. 2019, 19:11
Bărbat prins cu 300 de kilograme de heroină. Drogurile erau ascunse într-o camionetă

„Cutii pline cu pachete de heroină au fost descoperite” la controlul făcut asupra vehiculului „suspect”, la Ho Şi Min, fostul Saigon, capitala economică a Vietnamului, a anunţat ministerul de Interne.

Valoarea celor 313 kilograme de heroină a fost estimată la peste 7,6 milioane de euro.

Ca urmare a reţinerii a doi traficanţi, dintre care un cetăţean chinez, au fost efectuate raiduri la mai multe proprietăţi din fostul Saigon, a precizat media oficială online VNExpress.

Citeşte şi Traficant de droguri prins, din greşeală, de poliţişti

Într-o altă operaţiune antidrog derulată săptămâna trecută, au fost confiscate 300 kg de metamfetamine şi arestate 11 persoane, dintre care opt chinezi.

Drogurile consumate în Vietnam provin în general din „Triunghiul de Aur”, o zonă de frontieră comună între Thailanda, Laos şi Myanmar.

Legile vietnameze antidrog se numără printre cele mai dure din lume. Deţinerea sau traficul a 600 de grame de heroină sau a peste 2,5 kg de metamfetamine sunt pasibile de pedeapsa cu moartea.