Bărbat rănit de un leu, care scăpase dintr-un parc naţional, chiar în centrul capitalei Kenyei

Un bărbat a fost rănit de un leu care a scăpat din Parcul Național Nairobi și s-a plimbat pe o arteră extrem de aglomerată din capitala Kenyei, la o oră de vârf, vineri dimineață, a declarat serviciul pentru protecția faunei sălbatice din această țară (KWS), citat de AFP.

18 mart. 2016, 12:28
Bărbat rănit de un leu, care scăpase dintr-un parc naţional, chiar în centrul capitalei Kenyei

Este deja cel puțin a treia oară în această lună când un leu scapă din acest parc de 117 kilometri pătrați, situat la mai puțin de 7 kilometri de zgârie-norii din centrul capitalei Nairobi, o metropolă în care trăiesc peste 3 milioane de locuitori.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a fost zgâriat de leul care a început sa se agite din cauza interesului manifestat de șoferi. Bărbatul a fost internat în spital, însă starea sa de sănătate nu ridică probleme.

Oamenii claxonau, își făceau selfie-uri cu ce se întâmpla și leul a început să se agite„, a povestit Paul Udoto, un purtător de cuvânt al KWS. La scurt timp după aceea, leul a revenit în parc, sub supravegherea responsabililor.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare îl arată pe leu plimbându-se pe Mombasa Road, un bulevard larg, mereu aglomerat, considerat una dintre principalele artere din Nairobi, în timp ce șoferii claxonează, iar privitorii se uită din spatele gardurilor și porților.

La mijlocul lunii februarie, două leoaice au scăpat din parc și au petrecut o zi întreagă pe străzile din Kibera, cartierul cel mai populat din capitală.

În urmă cu câteva zile, alți lei au fost reperați în oraș.