Bărbat REŢINUT după ce se dădea stareţ al Mănăstirii Cozia şi solicita bani

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii vâlceni după ce a fost surprins în timp ce lua bani, pretinzând că este stareţul Mănăstirii Cozia.

28 aug. 2014, 12:51
Bărbat REŢINUT după ce se dădea stareţ al Mănăstirii Cozia şi solicita bani

„Poliţiştii au fost sesizaţi de un cetăţean din Bucureşti cu privire la faptul că o persoană necunoscută l-a contactat telefonic recomandându-se a fi stareţul Mănăstirii Cozia solicitând suma de 500 de lei pentru un ajutor umanitar. Persoana vătămată a avut suspiciuni cu privire la apelul telefonic primit şi a contactat personal mănăstirea respectivă. Monahul i-a infirmat solicitarea, motiv pentru care partea vătămată a contactat poliţiştii vâlceni relatându-le ce i s-a întâmplat”, a precizat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, potrivit Agerpres.

Partea vătămată a stabilit cu presupusul călugăr modalitatea de a depune printr-un serviciu de transfer bani suma solicitată, comunicându-i pentru tranzacţie un cod fictiv.

În baza sesizării, poliţiştii au surprins în flagrant un bărbat de 35 de ani, din oraşul Călimăneşti, în timp ce încerca să ridice banii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea faptei de tentativă la înşelăciune, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cu propuneri procedurale.