Bărbat reţinut pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate. Prejudiciu de 2,5 milioane lei

Administratorul unei firme din Timişoara, acuzat că a comis mai multe înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate, a fost reţinut pentru 24 de ore, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 2,5 milioane de lei.

12 aug. 2016, 11:27
Bărbat reţinut pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate. Prejudiciu de 2,5 milioane lei

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au făcut, joi, o percheziţie la sediul unei firme al cărei administrator ar fi comis mai multe înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 4.500 de contracte de mediere, alte documente şi înscrisuri, precum şi medii informatice de stocare a datelor.

Prejudiciul cauzat este estimat la 2.500.000 de lei.

„În fapt, în perioada martie – iunie, bănuitul, în vârstă de 30 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unui loc de muncă în străinătate. Din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în străinătate (Germania, Austria şi Anglia), în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract individual de muncă cu angajatorii străini. La sediul societăţii, persoanele achitau diferite sume de bani şi semnau contracte de mediere şi procese-verbale de consultanţă”, se arată în comunicat, conform news.ro. 

Administratorul firmei a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

viewscnt