Bărbat sau femeie? Un transsexual nu se hotărăşte ce să fie şi se tot operează pe banii statului

Chelsea Attonley (30 ani) s-a născut băiat şi a fost botezat cu numele Matthew. Inspirat de formele top-modelului Jordan şi-a dorit să devină femeie şi a făcut o operaţie de schimbare de sex, care a costat 10.000 de lire sterline, banii fiindu-i decontaţi de statul britanic. Acum doreşte să redevină bărbat, iar costurile noii intervenţii se ridică la 14.000 lire sterline.

01 oct. 2014, 16:54

Chelsea Attonley este un transsexual britanic, în vârstă de 30 de ani, care locuieşte la Londra. S-a născut băiat, cu numele Matthew, dar mirajul divelor care se perindau la tv l-au făcut să înceapă să viseze la celebritate.

Între timp, în minte i-a încolţit ideea că ar avea un real succes dacă ar fi femeie, astfel că a apelat la o intervenţie de schimbare de sex. Banii nu i-a plătit din buzunar, operaţia fiind făcută pe cheltuiala statului. Nimic din tot ce a urmat nu s-a pliat pe aşteptările tinerei Chlesea Attonley, fostă Matthew.

A căzut într-o depresie profundă şi după şapte ani a făcut o nouă solicitare. Vrea să redevină bărbat, iar costurile proceselor de reducere a sânilor şi reconstrucţie a penisului se ridică la 14.000 de lire sterline, bani pe care Chlesea nu îi are. Prin urmare, a cerut ajutor financiar din partea Serviciului Naţional de Sănătate, ea explicând: „Nu pot să lucrez, pentru că sunt prea derprimată. Mi-ar trebui aceşti bani pentru a face un pas înainte, e foarte important pentru mine„.

Totodată, ea a justificat şi de ce nu mai vrea să fie femeie: „Este un stres să mă machiez în fiecare dimineaţă şi să stau toată ziua pe tocuri. Este foarte greu„.