Bărbaţi arestaţi, după ce în vehiculul lor au fost găsite 167 de coarne de rinocer

Publicat: Luni, 15 Aprilie 2019 10:17 // Actualizat: Luni, 15 Aprilie 2019 10:19 // Sursa: romaniatv.net

Doi bărbaţi au fost arestaţi în nord-vestul Africii de Sud după ce în vehiculul lor au fost găsite 167 de coarne de rinocer, a anunţat duminică poliţia. Poliţia a primit o informaţie în legătură cu un număr "considerabil" de coarne de rinocer şi i-a interceptat pe cei doi bărbaţi în zona Hartbeespoortdam, la vest de capitala Pretoria.

Doi bărbaţi au fost arestaţi în nord-vestul Africii de Sud după ce în vehiculul lor au fost găsite 167 de coarne de rinocer, a anunţat duminică poliţia citată de DPA.

Poliţia a primit o informaţie în legătură cu un număr "considerabil" de coarne de rinocer şi i-a interceptat pe cei doi bărbaţi în zona Hartbeespoortdam, la vest de capitala Pretoria. Coarnele, cu o valoare "substanţială", erau destinate pieţelor din Asia de Sud-Est, a precizat poliţia.

În China şi Vietnam un kilogram de corn de rinocer poate costa până la 30.000 de dolari. Un corn cântăreşte de obicei între 3 şi 7 kilograme, informează Agerpres.

Comerţul internaţional cu coarne de rinocer este interzis de 40 de ani, însă braconajul continuă, 1.000 de rinoceri fiind ucişi în fiecare an în Africa de Sud.

Unele coarne sunt vândute ca ornamente exotice, în timp ce în China şi Vietnam ele sunt considerate a avea proprietăţi afrodiziace şi vindecătoare.

În Africa trăiesc aproximativ 25.000 de rinoceri, dintre care aproximativ 20.000 în Africa de Sud.

Majoritatea sunt rinoceri albi. Rinocerul negru este pe cale de dispariţie, cu doar 5.000 de exemplare rămase în sălbăticie.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H