iNCIDENT la un templu sikh din Marea Britanie. Poliţia a arestat 55 de persoane

Poliţia a arestat 55 de persoane şi a confiscat un “număr semnificativ” de arme, după ce un grup de bărbaţi înarmaţi au ocupat un templu sikh din Marea Britanie, relatează Sky News.

11 sept. 2016, 14:41
iNCIDENT la un templu sikh din Marea Britanie. Poliţia a arestat 55 de persoane

Un grup format de 20-30 de bărbați despre care aveau asupra lor arme albe au ocupat un templu sikh în Leamington Spa, centrul Angliei, într-un incident pe care poliția îl califică drept „dispută locală”, a informat duminică BBC, preluat de EFE, citată de Agerpres.

Potrivit postului public, agenți ai poliției au negociat cu grupul înarmat cu săbii. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru BBC că incidentul are legătură cu „agravarea unei dispute locale” și nu are conotații teroriste.

Un fost angajat al templului a declarat pentru BBC că duminică trebuia să se oficieze căsătoria unui cuplu în care unul dintre miri nu era membru al comunității sikh, ceea ce poate să fi declanșat tensiunile. Acest angajat a susținut că unii membri ai comunității sikh din zonă se opun ca templul să fie folosit pentru formalizarea căsătoriilor mixte, potrivit Agerpres.