Bărbatul acuzat că şi-a înjunghiat fosta concubină pe o stradă din Codlea a fost arestat

Bărbatul acuzat că şi-a înjunghiat fosta concubină pe o stradă din localitatea braşoveană Codlea a fost arestat preventiv, marţi seară, pentru 29 de zile, pentru tentativă de omor calificat.

03 apr. 2013, 18:22
Bărbatul acuzat că şi-a înjunghiat fosta concubină pe o stradă din Codlea a fost arestat

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost dus la Tribunalul Braşov în jurul orei 18.00, iar după două ore de audieri judecătorii au decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile, scrie Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, Alina Mioc, bărbatul nu a declarat recurs în sala de judecată, însă are termen de 24 de ore pentru a face acest lucru.

Femeia care a fost înjunghiată de fostul ei concubin, pe o stradă din Codlea, este internată în stare critică la Spitalul Judeţean Braşov, unde a fost operată, anchetatorii afirmând că aceasta a fost lovită de mai multe ori cu un briceag, a cărui lamă i-a rămas înfiptă în cap.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 16.00, pe strada Laterală din Codlea, unde bărbatul a scos un briceag şi şi-a înjunghiat fosta concubină în gât şi în cap, lama briceagului rămânând înfiptă în craniul femeii.

El a precizat că agresorul a aruncat apoi mânerul briceagului şi a fugit cu un autoturism tip taxi cu care venise din Bucureşti, iar după aproximativ şase ore, în jurul orei 23.00, a fost prins de poliţişti pe bulevardul Gării din Braşov, în timp ce încerca să fugă spre Capitală.

Potrivit sursei citate, agresorul, în vârstă de 34 de ani, este din Bucureşti, unde locuia de mai bine de 15 ani cu concubina lui, în vârstă de 31 de ani, cu care avea trei copii – o fată de 15 ani şi doi băieţi de opt şi, respectiv, patru ani. În urmă cu două luni, din cauza certurilor şi a violenţei bărbatului, femeia şi-a luat cei trei copii şi a plecat din Bucureşti, internându-se într-un centru maternal din localitatea braşoveană Codlea. Femeia şi-a găsit de lucru în Codlea la un magazin, ca vânzătoare.

Conform poliţiştilor, în cursul zilei de marţi bărbatul a sunat-o şi i-a spus că vrea să o viziteze. Ea a acceptat, iar după ce a ieşit de la serviciu s-a întâlnit cu fostul concubin şi au băut o cafea de la un automat de pe strada Laterală. Bărbatul a încercat să o convingă pe femeie să se întoarcă la el, spunându-i că şi-ar fi găsit de lucru la o firmă de taximetrie unde se află în probe, însă pentru că ea l-a refuzat, a scos briceagul şi a înjunghiat-o de mai multe ori în cap şi în gât.

În prezent, femeia este internată la Spitalul Judeţean Braşov, la Secţia de terapie intensivă, fiind operată miercuri dimineaţă.