Bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime, în Melbourne, inculpat pentru 18 tentative de omor

Bărbatul care a intrat joi cu un autovehicul în pietonii aflaţi pe o trecere în oraşul australian Melbourne, rănind 18 persoane, a fost inculpat sâmbătă pentru tot atâtea tentative de omor, a anunţat poliţia australiană.

23 dec. 2017, 11:07
Bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime, în Melbourne, inculpat pentru 18 tentative de omor

Saeed Noori, 32 de ani, un afgan sosit în Australia ca refugiat, are antecedente de consum de droguri şi tulburări mintale. Împotriva lui au fost formulate ’18 capete de acuzare pentru tentativă de omor şi un cap de acuzare pentru conducere a autovehiculului punând în pericol vieţi’, a precizat poliţia statului Victoria într-un comunicat.

Motivele atacatorului, care deţine cetăţenie australiană, nu sunt clare deocamdată. Poliţia a declarat anterior că nu există probe că şoferul vehiculului avea legături cu vreo grupare teroristă, dar că, imediat după ce fost reţinut, bărbatul a făcut unele remarci ‘confuze’ despre Allah şi ‘relele tratamente faţă de musulmani’, potrivit Agerpres.

Autorităţile au declarat că vor întări supravegherea în perioada sărbătorilor de iarnă la Melbourne, al doilea oraş din Australia. Potrivit postului ABC, Noori a compărut sâmbătă în faţa instanţei, dar nu a depus cerere de punere în libertate sub cauţiune. El şi-a luat capul în mâini şi a dat semne de emoţie vâzându-şi mama plângând în timpul audierii. Magistratul a cerut un examen psihiatric şi o nouă audiere este prevăzută pentru miercuri.

Citeşte şi Bărbatul afgan care a intrat cu maşina în oameni, în Melbourne, este un refugiat afgan. A fost acuzat de crimă

Saeed Nouri a intrat în mod deliberat cu maşina sa în mulţimea aflată pe o trecere de pietoni din centrul oraşului Melbourne, chiar mai frecventat decât de obicei în această perioadă de sărbători, potrivit Agerpres.

Optsprezece persoane au fost transportate la spital şi 12 dintre ele sunt în continuare internate, trei în stare critică – doi bărbaţi sud-coreeni, de aproximativ 60 de ani, şi un locuitor din Melbourne, în vârstă de 83 de ani. Nouă dintre cei răniţi sunt cetăţeni străini, din Coreea de Sud, China, Italia, India, Irlanda, Noua Zeelandă şi Venezuela. Printre răniţi se numără şi un poliţist aflat în timpul liber, care a fugit spre vehicul după ce acesta s-a oprit şi l-a reţinut pe şofer