Bărbatul care a ucis două persoane la Ikea a încercat să se sinucidă

Imaginile de supraveghere video de la magazinul Ikea din orașul Vasteras (Suedia), unde două persoane au fost ucise luni cu armă albă, arată cu presupusul autor al faptelor a încercat să se sinucidă, notează, miercuri, cotidianul Aftonbladet, informează joi AFP, citată de Agerpres.

13 aug. 2015, 05:34
Bărbatul care a ucis două persoane la Ikea a încercat să se sinucidă

Publicația, care nu citează surse de informație, a scris pe site-ul său că aceste imagini sugerează că ucigașul era un eritreean în vârstă de 35 de ani, care a fost găsit grav rănit la fața locului.

În imagini se poate vedea cum bărbatul apucă două cuțite de la raionul de accesorii pentru bucătărie ‘cu câteva secunde înainte de crimă’ și provoacă lovituri mortale celor doi clienți: o femeie de 55 de ani și fiul său de 28 de ani. Apoi, ‘atacul se sfârșește atunci când presupusul ucigaș se înjunghie el însuși’, relatează Aftonbladet.

Poliția suedeză rămâne prudentă de la începutul cazului în ceea ce privește circumstanțele exacte ale crimei duble, potrivit Agerpres.

Miercuri, Parchetul a anunțat într-un comunicat că anchetatorii țin în continuare în arestat un bărbat de 23 de ani, tot eritreean, domiciliat în același centru pentru solicitanți de azil ca și compatriotul său, la circa 50 de kilometri de locul dublei crime. Acesta din urmă a negat de la început orice implicare.

Starea de sănătate a presupusului autor al loviturilor de cuțit, grav rănit, nu a permis identificarea lui.

Tot miercuri, mai multe mass-media suedeze au dezvăluit că la momentul crimelor, acesta din urmă era vizat de o decizie de expulzare spre Italia și că în dimineața care a precedat faptele el s-a dus la un interviu la Agenția pentru emigranți din Vasteras, pentru a discuta pe marginea dosarului său.

Suedia găzduiește o comunitate de circa 18.000 de emigranți eritreeni care au fugit din calea regimului autoritar și a sărăciei de la ei din țară. Această comunitatea ar urma să crească în anii ce urmează, deoarece, după sirieni, eritreenii sunt cei mai numeroși solicitanți de azil din Suedia: 11.500 au depus o cerere în 2014 și peste 4.200 au depus o astfel de cerere în primele șapte luni ale lui 2015.