Bărbatul rănit în urma exploziei de pe vaporul din Galaţi, transferat la Spitalul de Arşi şi Capitală

Bărbatul care a suferit arsuri grave în urma incendiului izbucnit la o navă aflată în reparaţii la o firmă din Galaţi este transportat, luni seară, cu ambulanţa, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

13 mart. 2017, 17:37
Bărbatul rănit în urma exploziei de pe vaporul din Galaţi, transferat la Spitalul de Arşi şi Capitală

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat că ambulanţa care l-a preluat pe bărbat urmează să ajungă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator de două ori pe parcursul zilei, după ce a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi, ulterior el fiind stabilizat, scrie news.ro.

Aceleaşi surse au precizat că victima a suferit arsuri pe aproximativ 70-80% din suprafaţa corpului, nu 90% cum s-a evaluat iniţial.

Două persoane au fost rănite, luni, după ce la compartimentul motoare al unei nave aflate în reparaţii la societatea Navrom Shippyard din Galaţi s-a produs un incendiu.

Incendiul a izbucnit în compartimentul motoare al unei nave împingător.

„Un bărbat de 54 ani a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe o suprafaţă de aproximativ 90%, iar o femeie de 52 de ani a suferit un atac de panică şi dureri toracice”, spunea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Cei doi răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, femeia părăsind unitatea sanitară, după ce a primit îngrijiri medicale.

Incendiul s-a produs după ce bărbatul rănit grav şi-a aprins mai multe ţigări în sala maşinilor, unde a izbucnit focul, potrivit conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

„A fost un incendiu care a fost provocat de faptul că persoana respectivă fuma în acea sală maşini în care îşi desfăşura activitatea şi i-au luat foc hainele, dar şi alte obiecte din jur. Bărbatul fuma, a fumat o ţigară şi s-a ars foarte repede pentru că era o concentraţie foarte mare de oxigen acolo; a mai aprins încă una şi după aceea a aprins-o pe a treia şi i s-au aprins bricheta şi apoi hainele. Nu a fost o explozie, aşa cum s-a vehiculat”, a declarat, luni, directorul ITM Galaţi, Ionel Petrea.

El a mai spus că firma la care bărbatul este angajat va face o anchetă în acest caz.

Trei autospeciale ale ISU Galaţi au intervenit pentru stingerea incendiului care a fost lichidat înainte de a se extinde la întreaga navă.

Citeşte şi EXPLOZIE pe vapor în Galaţi. Două persoane au fost rănite