Bărbatul suspectat că l-a omorât pe fostul primar PSD din Lunca Mureşului a fost arestat preventiv

Bărbatul suspectat că l-a omorât pe fostul primar PSD din Lunca Mureşului, în urmă cu două săptămâni, cu mai multe lovituri de cuţit, a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile.

12 dec. 2016, 15:17
Bărbatul suspectat că l-a omorât pe fostul primar PSD din Lunca Mureşului a fost arestat preventiv

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat, pentru Mediafax, că bărbatul arestat este cel care l-ar fi omorât pe fostul primar PSD din Lunca Mureşului, Ioan Rusu.

S-a reţinut că, în ziua de 26 noiembrie în jurul orei 18.00, inculpatul Barsony Gligor în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureşului, judeţul Alba, i-a aplicat victimei R. I., de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i mai multe leziuni, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces„, se arată într-un comunicat de presă trimis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Bărbatul bănuit de uciderea fostului edil, nu şi-a recunoscut fapta, duminică seara, când a fost reţinut, însă anchetatorii susţin că au probe clare că el este autorul. Primarul nu a fost jefuit, găsindu-i-se în portmoneu şi în bordul maşinii anumite sume de bani, însă nu este exclus ca scandalul să fi pornit tot din cauza banilor. Mobilul crimei este, încă, necunoscut.

Cei doi au dus o luptă, în urma căreia victima a primit mai multe lovituri de cuţit. Anchetatorii au mai multe probe după ce haine ale suspectului, cu sânge, au fost găsite la un kilometru de la locul faptei. Surse judiciare au declarat că bărbatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracţiuni, între care viol şi furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.

E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din maşina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reuşit din cauza hemoragiei„, au declarat surse judiciare.

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, lângă maşina personală, fiind găsit dimineaţa, în apropierea dispensarului, pe o stradă cu ieşire într-un câmp, la marginea localităţii. Anchetatorii susţin că suspectul a fost ajutat de fostul primar în mai multe rânduri, inclusiv financiar.

Citeşte şi Bărbatul care a ucis un fost primar PSD, reţinut de poliţişti