Bărbatul suspectat de uciderea şi incendierea locuinţei unei tinere rămâne în arest

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, vineri, recursul lui Szalai Lorand, declarat împotriva hotărârii de arestare preventivă pentru 29 de zile, cercetat pentru infracţiunile de omor deosebit de grav, tâlhărie şi distrugere, în cazul tinerei ucise în urmă cu două seri în garsoniera ei din Târgu Mureş.

31 ian. 2014, 13:20
Bărbatul suspectat de uciderea şi incendierea locuinţei unei tinere rămâne în arest

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondat recursul acestuia şi a menţinut hotărârea Tribunalului Mureş de arestare preventivă.

Szalai Lorand este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere şi profanare de morminte, fiind suspectat că în data de 28.01.2014, acesta i-a aplicat unei tinere, Gall Zsuzsanna, peste 40 de lovituri de cuţit, în urma cărora aceasta a decedat.

Potrivit documentelor de la dosar, decesul fetei a survenit în dimineaţa zilei de 28 ianuarie, iar seara, după ora 22.30, Szalai Lorand s-ar fi reîntors la locuinţa acesteia, a învelit cadavrul într-un covor, l-a stropit cu benzină şi i-a dat foc, după care a pornit aragazul, pentru a simula o explozie din cauza acumulărilor de gaz metan.

Procurorii susţin că, în aceleaşi împrejurări, Szalai Lorand a luat mai multe bijuterii aparţinând victimei, în scopul însuşirii pe nedrept şi pentru a şterge urmele infracţiunilor, acesta a distrus prin incendiere locuinţa victimei. Acesta a fost prins, miercuri dimineaţa, în timp ce încerca să părăsească ţara.

Dacă va fi găsit vinovat, Szalai Lornad riscă o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare, iar dacă se vor lua în calcul circumstanţe agravante, detenţia poate fi chiar pe viaţă.